BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce: Bunlar kanıtlanırsa Cemaat biter

Zaman gazetesinin eski genel müdürü Hüseyin Gülerce, Cemaat'ten nasıl ve neden koptuğunu anlattı.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Hüseyin Gülerce, Cemaat'ten zaman içinde nasıl ve neden uzaklaştığını açıkladı.

Ahmet Hakan'a röportaj veren Gülerce, kendisini ilk koparan sarsıntının 7 Şubat'ta savcıların MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı sorguya çağırmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Bu durumla ilgili Zaman'ın 'Savcılar hep haklı çıkmıştır' başlığıyla ilgili olarak gazete yazarlarından Abdülhamit Bilici'yi uyardığını fakat tatmin edici bir cevap alamadığını söyleyen Gülerce, Gülen'in haberi olmadan tabiri caizse gazetede 'kuş uçmayacağını' yani  bu başlığın bilinçli atılmış bir başlık olduğunu anladığını anlattı. 

İşte Gülerce'nin kendi ağzından 'Cemaatten kopuş süreci' :

 25 Aralık'taki olayı görünce 'Hizmet hareketi hükümete topyekun savaş açmış' dedim. 

(...)

"Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın" planı çerçevesinde hareket ettiler. Erdoğan gittikten sonra AK Parti Meclis Grubu'ndan "Hizmet tandanslı bir hükümetin çıkabileceğini umdular. 

Yönetime hakim olmak istediler. Neden? Çünkü Türkiye için en iyisini, en güzelini kendilerinin yaptığına inanıyorlar. 

"CEMAAT DAĞILIR"

(Cemaatin) Bana göre dağılır. Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan... Hepsi çok ciddi iddialarda bulunuyor. Bunları yok saymanız mümkün değil.

"BUNLAR KANITLANIRSA CEMAAT BİTER"

Bazı polisler itirafçı oldu deniliyor. Ne derece doğru bilmiyoruz. Bazı polislerin Pensilvanya'ya gittikleri, talimatı bizzat oradan aldıkları söyleniyor. Bunlar kanıtlanırsa... Cemaat biter.

KESKİN ELEŞTİRİ: ABİLE DÜŞÜNÜR DİYORLAR

Hizmetten bir arkadaşımız, okumuş mühendis olmuş. Soruyorum kendisine: "Ne düşünüyorsun" diye... "Bizim düşünmemize gerek yok abile ilettiler zaten bu konuyu" diyor...

"HOCAEFENDİYİ ÇOK SEVİYORUM"

Dünyada dostluğundan şeref duyduğumu açıkladığım tek insandır Hocaefendi. (...) Şimdi geldiğim noktada aynı bedende iki insan olduğunu düşünüyorum. (...) Birisi için canınızı verebilirsiniz. Diğeriyse sizi ürkütüyor. (...) Duygularım çok karışık.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ