BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'ten PKK'ya veryansın!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, PKK'nın istediğini yapabileceğini, muhatap almadıklarını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in hedefinde yine CHP ve PKK vardı. CHP'nin 63 yıldır iktidara gelemediğini ve statükocu olma konusunda istikrarlı bir yönünün bulunduğunu söyleyen Çelik, CHP'nin oy oranları itibariyle de Türkiye'nin en istikrarlı partisi olduğunu iddia etti. PKK'nın süreçli ilgili açıklamalarını da değerlendiren Çelik, bu tür açıklamaları muhatap almadıklarını söyledi.

Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pazar günü yapılan Beşiktaş- Galatasaray maçının ardından yaşanan olaylar konusunda, kamera görüntülerinin incelenmesinden sonra gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi.
 
Açıklamasında İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün görevlendirdiği müfettişlerin konuyu incelediğini belirten Çelik, Futbol Federasyonunun da değerlendirme ve inceleme yapacağını ifade etti. 
 
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
 
Muhalefet partilerinin, "demokratikleşme paketiyle ilgili çalışmaların perde arkasından yapıldığı" iddialarına ilişkin soru üzerine Çelik, demokratikleşme paketinin tamamen demokratik yöntemlerle hazırladıklarını belirtti.

Paketin, AK Parti hükümetinin bir teklifi olacağını ve komisyonlarda görüşüleceğini anlatan Çelik, Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bunların müzakere edileceğini söyledi. 
 
"PKK İSTERSE KATLİAM YAPSIN"
 
Çelik, basın toplantısında demokratikleşme paketiyle ilgili olarak PKK'nın üst düzey yönetiminin yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. "PKK isterse silaha yeniden sarılsın, isterse yeniden dönsün, isterse katliam yapsın" diye konuşan Çelik, hiçbir şekilde PKK'nın vatandaşın temsilcisi olarak görmeyeceklerini ifade etti. Çelik. 'İmralı istedi yapıldı' şeklindeki ifadeler gerçekle bağdaşmadığı söyledi.

"AKLA ZİYAN BİR DEĞERLENDİRME"
 
Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü binası ve polisevine terör örgütü DHKP-C üyelerince saldırı düzenlendiğini hatırlatan Çelik, saldırının hemen ardından başlatılan operasyonda saldırıyı gerçekleştirenlerin biri sağ, biri ölü olarak, 2 saat 50 dakika sonra ele geçirildiğini belirtti.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "acayip" bir ifade kullanarak, 'Bu saldırı tam bir AKP tezgahıdır' dediğini bildiren Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'nin oy oranlarının yükselmekte olduğunu, AK Parti'nin  oy oranını koruyabilmek için bu tür şeyler yaptığını' söylediğini  aktardı. " Gerçekten bunu izah edecek, bunu yorumlayacak her hangi bir kelime bulamıyorum" diyen Çelik, şunları söyledi:
 
"CHP'nin yükseldiği falan yok. Sayın Genel Başkan kendi kendisini kandırıyor. Hepimiz göreceğiz zaten çok fazla heyecana da gerek yok. Geçenlerde bir araştırmanın sonuçları yayımlandı. Buna göre oy oranları itibarıyla Türkiye'nin en istikrarlı partisi CHP çıktı. Yani CHP hep yüzde 19-25 arasında bir oy oranını koruyor, bu yönüyle son derece istikrarlı. CHP'nin Türkiye'de istikrarlı olduğu başka alanlar da var.  Mesela 63 yıldan beri iktidara gelmeme gibi bir istikrarı var CHP'nin. Kurulduğu günden beri statükocu olmak gibi istikrarlılığı da var, bunun hakkını yemememiz lazım. Başından itibaren Türkiye'deki bütün darbelerin içinde ya fiilen ya fikren bulunmak yine CHP'nin istikrarlı olduğu konulardan bir tanesidir. Değişmemek ve değişmemeyi marifet kabul etmek de CHP'nin çok istikrarlı olduğu konulardan birisidir."
 
Olayın ardından Kılıçaroğlu'dan polis teşkilatına en azından bir geçmiş olsun dileğinde bulunmasını arzu ettiğini belirten Çelik, "Bunu bile kendi polis teşkilatımızdan, polislerimizden esirgeyen bir insanın, bu kelimeyi ağzına almayan bir insanın, bunu 'hükümetin, AK Parti'nin bir tezgahı' olduğunu söylemesi gerçekten akla ziyan bir değerlendirmedir" ifadesini kullandı.