BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  POLİTİKA

Hüseyin Çelik'ten olay paralelci çıkışı alnını karışlarım

AK Parti'nin kurucu isimlerinden Hüseyin Çelik, gazeteci Ruşen Çakır'a gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Çelik, yazdığı yazılardan dolayı kendisine 'paralelci' diyenlere tepki gösterdi.

Abone ol

Gazeteci Ruşen Çakır’ın özel yayınına konuk olan Eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik medyascope.tv'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Çelik, zamanında memleketinden ayrı kalmak zorunda kalan yazar ve çizerlerden örnek vererek, “Geçmişte yaşadığımız bu yasakçı anlayışın olmaması gerekiyor. AK Parti 19. yüzyılda bile olmayan bu yasaklara tenezzül etmemeli” ifadesini kullandı.

"DERS ALMIYORUZ GEÇMİŞTEN"

Hüseyin Çelik, önceki gün yayınladığı "Yasaklar Tarihimizden Birkaç Sayfa" başlıklı yazısında, Zaman gazetesine yönelik kayyum kararını eleştirmişti. Yayında geçmişte yapılan hatalara bugün de düşüldüğüne dikkat çeken Çelik, “Ders almıyoruz geçmişten. 19.yüzyılda da gazeteler yasaklanıyordu, insanlar yurtdışına gidiyorlardı. Siz insanlara legal zeminlerde ifade etme özgürlüğü tanımazsanız ya bunlar illegal faaliyet yaparlar ya da yurt dışına çıkarlar. Bu faydalı olan bir şey değil.” dedi.

"BANA PARALELCİ DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM"

Zaman Gazetesi’ne atanan kayyum hakkında da görüşlerini dile getiren Çelik, “İnsani erdem, sizin taban tabana zıt olan insanlar haksızlığa uğradığı zaman onları savunmaktır. Burdan hareketle Bülent Bey’e, bana veya başkasına paralelci diyenin alnını karışlarım.Ben bu sözü edilen gruba hiç bir zaman mensup olmadım, olmam. Ben muhafazakar bir ailenin çocuğuyum, hep merkez sağa oy verdim. Erdoğan ile ilk görüşmemde, AK Parti, Refah’ın, Faziletin devamı gibiyse ben yokum dedim. AK Parti’yi klasik bir milli görüş partisi olarak görmediğim için katıldım.” dedi

"O GÜN NE KADAR YANLIŞSA BUGÜN DE O KADAR YANLIŞTIR"

Çelik, kendisine yöneltilen paralelci iddialarına sert çıkarak, “Bir kimse, devletin kendisine verdiği ünvanı, -bu herkes olabilir- bunu bir manivela haline getirdiyse, siyaseti dizayn etmeye çalışıyorsa biz o eli kırarız. Son zamanlarda önümüze gelene ‘paralelci’ yaftası yapıştırıyoruz. 28 Şubat’ta hakim olan yafta gerici, mülteci yaftasıydı. O gün bu ne kadar yanlışsa, bugün yapılan da o kadar yanlıştır. Benim ne söylediğimi tartışmaktan ziyade direk paralelci diye yaftalamaya çalışmak sözün mahiyetini çarptırmaya çalışmaktır.” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK YENİ PARTİ KURACAK MI?

Bülent Arınç ve Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma iddialarıyla ilgili Hüseyin Çelik “Ben AK Parti’nin kuruluşunda programını yazan 11 kişiden biriyim, AK Parti’de bakandım, genel başkan yardımcısıydım. Bugün de gönül bağım var. Bizim partimizin selametinden öteye bir arzumuz yoktur. Yarınlarla ilgili olarak mümkünat meselesine girersek bu söz sizi başka yerlere götürür. Bugünü konuşuyorsak sözünü ettiğiniz grup Türkiye’nin daha iyi bir durumda olmasını, demokrasiden yana, hukukun üstünlüğünden yana bir ülke olmasını istiyor.” ifadelerini kullandı.