BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'ten koalisyon açıklaması

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çelik, koalisyona ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Muhalefet partilerinin kırmızı çizgilerine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Bizimle MHP makul bir çizgide, bu hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız. CHP kurmak isterse, buna yanaşırsa CHP ile kurarız. Ama mızıkçılık yaparlarsa, ipe un sererlerse, gerçekleştirilemeyecek hayaller ve taleplerle önümüze gelirlerse bu hükümet kurulamaz" dedi.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada vatandaşın yüreğine dokunan siyaset yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

CHP YÜZDE 25 OY ALDI KENDİNİ SEÇİMİN GALİBİ KABUL EDİYOR

Hiçbir başarının tesadüfi olamadığını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"Vatandaş bizim kara kaşımıza, gözümüze aşık olduğu için bizden yana tercihini kullanmıyor, oyunu bunun için vermiyor. Vatandaş bakıyor ki bu ekip farklı bir ekip, bu kadro farklı bir kadro. Son seçimde AK Parti'ye yüzde 41 oy verdi halkımız. Biz, yüzde 41 oy aldık, 'AK Parti mağlup oldu' dediler. CHP, ayı, güneşi vadetmesine rağmen, yalanın, dolanın, iftiranın sınırını tanımadan çok çirkin bir propaganda yürütmesine rağmen geçen seçimdekinin altında yüzde 25 oy aldı. Şimdi CHP seçimin galibi kabul ediyor kendisini. MHP seçimin galibi kabul ediyor. HDP yüzde 13 ile seçimi kazanmış. Nasıl oluyorsa yüzde 41 kaybetmiş. Bu halka sırtımızı dönemeyiz. 10 seferdir önüne sandık gidiyor ve bu seçimlerin açık ara galibi AK Parti'dir. TBMM'de şu anda yine sandalyelerin yüzde 47'si AK Parti'dedir. AK Parti, CHP ve MHP'nin aldığı toplam oy kadar oy almıştır."

HDP'lilere seslenen Çelik, "Bu HDP'liler çok rahatlıkla yalan söylerler. Bunlarda yalan, iftira, dedikodu son derece sıradan şeylerdir. AK Parti dedi ki; 'Biz Kürtçü de değiliz, Türkçü de değiliz.' Türkiye'de iki parti birbirini besliyor. HDP ile MHP karşılıklı olarak birbirini besleyen iki partidir. Biri Kürtçülük zemininde siyaset yapıyor, biri Türkçülük zemininde siyaset yapıyor. CHP mezhepçi bir zeminde siyaset yapıyor. Ne yazık ki bu böyle" dedi.

AK Parti'nin toparlayıcı ve kucaklayıcı yapısının olmaması halinde Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi olacağını kaydeden Çelik, "Biri Türkçülük diğeri Kürt ırkçılığı yapacak, birisi mezhepçilik yapacak. Halkını bölen, kategorize eden bir anlayışla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ HÜKÜMETSİZ BIRAKMAMAK İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞIYORUZ

Hükümet kurma çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"Biz ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Başbakanımızla, arkadaşlarımızla, partili yetkililerle bir araya geliyoruz. Biz, samimi bir şekilde Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasını istiyoruz. Bizimle MHP makul bir çizgide, bu hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız. CHP kurmak isterse, buna yanaşırsa CHP ile kurarız. Ama mızıkçılık yaparlarsa, ipe un sererlerse, gerçekleştirilemeyecek hayaller ve taleplerle önümüze gelirlerse bu hükümet kurulamaz. Düğüm Ankara'da çözülmezse bu düğümü vatandaş çözer. Nasıl çözer? Seçime gideceğiz, vatandaş bu düğümü çözer. Ama benim ve partimin kanaatini sorarsanız, bu halk seçimden yoruldu. 2009'dan bu yana neredeyse her yıl seçim var."