BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. TMMOB'un yetkilerine yapılan kısıtlama ile ilgili 'yargısız infaz' değerlendirmesinde bulundu.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamasından satır başları:

Yargısız infaz yapılıyor. TMMOB ile ilgili TBMM'deki torba yasalarla yapılan bir düzenlemedir. TMMOB sivil toplum örgütüdür. Faaliyetlerini yetkiler çerçevesinde sürdürmektedir. 

TMMOB'un yetkilerinin elinden alınması söz konusu değildir. TMMOB kendisine verilmeyen bir yetkiyi kullanıyordu. Biz Gezi Parkı olayları öncesinde zaten böyle bir çalışma içerisindeydik o yüzden şimdi söylenildiği gibi AK Parti hükümeti rövanşist bir yaklaşım içerisinde değildir.

O yüzden Mimar ve Mühendisler Odası bir meslek birimidir ve kanuni bir takım hakları vardır. O yüzden TMMOB'un haklarına tırpan atılması gibi bir durum söz konusu değldir. 

Yönetmelikte Mimar ve Mühendisler Odası'nın almaması gereken ücretler belirtilmesine rağmen TMMOB'un kendi yönetmeliğine koydu bir madde ile bu paraları tahsil ediyordu. Bu paralar ile ilgili çok sayıda savcılıklara şikayette bulunulmuştur. Etrafınızdaki mimar ve mühendis ofislerine telefon açtığınızda hükümetin yaptığı bu uygulamayı doğru bulduklarını size söyleyecektir. 

Çözüm süreci ile ilgili birinci aşamada istenen çatışmasızlıktı bu da temin edildi. Bu süreci büyük bir hassasiyetle götürmeye çalışıyoruz.

Demokratikleşme yönünde çok önemli adımlar attık. Akil İnsanların raporlarını hükümetle paylaştık. Beşir Atalay'ın başkanlığında bir heyet çalışma yapıyor. Ancak bir şeyi ifade etmek isterim, bu çalışmaları birileri istiyor diye, PKK istiyor diye yapmıyoruz. Onlar istemese biz yapmayacakmıydık.

Demokratikleşmenin en önemli adım yeni anayasadır. BDP'nin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledik ve BDP'liler de attıkları adımlar ile bu çağrımıza cevap verdiler. Çözüm sürecine destek yüzde 75 civarındadır. Biz bu meseleyi siyasi hesaplarla, oy kaygısı ile yürütmüyoruz.

TAHRİR DE ADEVİYYE DE KARDEŞİMİZ

Mısır'da yapılan darbeye ve her türlü darbeye karşı olduğumuzu her platformda söyledik. Tahrir ve Adeviye Meydanı'nda toplanan her iki grupta bizim kardeşimizdir. Mısır'ın barışı ve huzuru için bu zamana kadar gayret gösterdik bugünden sonra da göstereceğiz.

CHP İPE UN SERİYOR

Başbakan Erdoğan'ın 48 madde teklifi ile ilgili CHP ipe un serer gibi ne ''evet'' diyor ne de ''hayır'', MHP'nin ise cevabının henüz ne olduğu belli değil, BDP ise ''yetmez ama evet'' diyor. Gerekirse Meclis olağanüstü toplantıya çağrılabilir. 

ZEYİD ASLAN DİSİPLİNE SEVKEDİLDİ

Meclis bahçesi AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın da ifade ettiği gibi vekillerin mahremidir. Bu görütülerin çekilip gazetelerde ilk defa oluyormuş gibi yansıltılmasını doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Ancak Aslan'ın bayan gazetecilere yönelil o ifadesini ne kendisine ne de partimize yakıştırmıyorum. Aslan, Meclis'te bu konu ile ilgili özür dilemek istemiş fakat CHP'li milletvekilleri tarafından engellenmiştir. Bu arada zaten kendisi Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile disiplin kuruluna sevk edildi.

PALALI SALDIRGAN

Ben de palalı görüntüden rahatsız oldum. Biz de onun serbest bırakılmasından rahatsız olduk. Yargının da eleştirilebilmesi gerekir.

İSMAİL KORKMAZ'IN ÖLÜMÜ

İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin görüntülerin silindiği iddiaların, "Savcılık bütün incelemeleri yapıyor. Şu anda savcılığın elinde 40 CD vardır. Bu CD’ler gerek Jandarma Kriminalde gerekse diğer uzmanlar tarafından incelenmektedir" şeklinde değerlendirdi.