BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.496,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'i kızdıran içki sorusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, THY'nin bazı seferlerinde içki servisini durdurmasını değerlendirdi.

Abone ol

Türk Hava Yolları'nın bazı seferlerinde alkollü içki servisini durdurma kararına ilişkin tartışmalar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i kızdırdı.

Tartışmaları 'saçma' bulduğunu söyleyen Çelik,"90 ülkede içki servisi yapan bir şirket günah işliyorsa, geriye kalan 8 ülkede niye içki servisi yapmasın" dedi.

Hostesler için tasarlanan kıyafetleri de değerlendiren Çelik,"Onlar hostes kıyafeti değil" diyerek tasarımları beğenmediğini dile getirdi.

NEDEN SORUN OLSUN?

Çelik, CNN Türk'te yayınlanan Ankara Gündemi programında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Türk Hava Yolları'nda son dönemde tartışılan, içki yasağı ve hostes kıyafetleri ile ilgili olarak Çelik şöyle konuştu:

"Ülkelerin insanı 'benim hatlarıma içki koymayın beni daha çok hoşnut eder' diyor. Ne olduğunu iyice bilmeden, THY ile ilgili bu kadar başarı varken, 90 ülkede içki servisi yapan bir şirket günah işliyorsa, geriye kalan 8 ülkede niye içki servisi yapmasın. Bütün dünyadaki meşhur havayollarında, kıyafetten misafirperliğe kadar kendi dokusunu taşır. Yerli motiflerden unsurlardan eklemek neden sorun olsun. Müsfetteleri birileri alıp yayınlaması olur mu? Bu kıyafetler onaylanmamış. Muhafazakarlık kaygısıyla içki servisi kalkmaz. THY üzerinde koparılan kıyamet başarısına gölge düşürmeye yönelik."