BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik Bahçeli'ye saydırdı

Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugün düzenlediği basın toplantısında söylediği "48 maddenin Meclis Genel Kurulu'na girmesi çok erken, çok gereksiz bir teklif" sözlerine çok sert bir tepki verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik kürsüye çıktı ve Bahçeli'ye demediğini bırakmadı.

Bahçeli'ye sert sözlerle yüklenen Çelik, ''Sayın Bahçeli adamlarına da söyle meydan boş değil bir şey söylerseniz karşılığını alırsınız. İnsanların bel bağladığı Başbakan'a hakaret etmenize müsade etmeyiz.'' dedi. 

Hüseyin Çelik pazar pazar hızını alamadı ve Bahçeli'nin toplantısından sonra gazetecilerin karşısına geçti. Çelik, ''Çözüm süreci Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor. Bu söylenenler hasta ruhun hezeyanıdır.Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye korkan Ankara'da kuluçkaya oturan zavallısınız.Bizim suratımıza tokat vurunlunca diğer tarafı göstermeyiz. Haddinizi bilin. '' dedi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları;

Hükümet sizin şamar oğlanınız değiliz. Ayıp ediyorsunuz. Grup başkan vekilleri 'biz buna hazırız' diyecek buna karşılık sayın Bahçeli 'bu erken, zamansız, gereksiz tekliftir ' diyecek. MHP kalabalık parti olsa diyeceğiz ki birbirileri ile irtibat kuramıyorlar. Ama bir avuca kadar sığacak milletvekiliniz var. Sayın Bahçeli bayramlık ağzını açacak binbir türlü hakaretle buna gerek yok diyecek. Dil konusunda birileri Bahçeli'ye ders versin. Resmi dilin Türkçe olduğu ile ilgili kimsenin tepkisi yok. Bahçeli tek dil Türkçe'dir diyor, hayır resmi dil Türkçe'dir. MHP yasama yılının sonunda ciddi tutarsızlık örneği sergilenmiştir. Grup başkan vekili hodri meydan diyecek genel başkan yersizdir diyecek.

'BAHÇELİ ZAVALLISIN'

Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye korkan Ankara'da kuluçkaya oturan zavallısınız.Dün Kerkük'te saldırı oldu. Araplar ve Türkmenler öldü. İnsanlık adına biz burda ölenler için azab duyarız. Biz bu mesele üzerinden etnik kavgayı körüklemeyiz. Sayın Bahçeli Türkiye'deki Türkler ve Türkiye dışındaki Türkler arasında anket yapıldığı zaman Erdoğan büyük bir sempatiye sahiptir. Kamuoyu anketlerinde Başbakan'ın inandırıcılığı diğer siyasi partilerin başkanlarının toplantımından daha yüksektir. Bahçeli çözüm süreci denen kabus diyor. Çözüm süreci yüzde 70 insanda umut uyandırdı. Bahçeli'de kabus oluşturmuştur. 

'SİZ ÇATIŞMADAN BESLENİYORSUNUZ'

PKK terörü bölücülük olmazsa senin partin marjinal parti olarak kalır. Siz çatışamdan besleniyorsunuz. MHP ve BDP birbirini besleyen partidir. PKK bittiği gün Bahçeli tezi kaybedecektir.

PKK'nın sergilediği şımarıklık var mı var. Bu süreci zehirlemek isteyen kötü gayretler olabilir. Ama buna takılırsak Türkiye kaybeder. Sayın Bahçeli etnik gözlükle şu kesimden oy alayım diyebilir. Çözüm süreci Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor. Bu söylenenler hasta ruhun hezeyanıdır. Biz kimsenin bize hakaret etmesine müsade etmeyiz.

Sayın Başbakan'a aşağılık yaftasını hak etmektedir diyor Bahçeli. Bu söylemle siz çukura düşüyorsunuz. Bizim suratımıza tokat vurunca diğer tarafı göstermeyiz. Haddinizi bilin. Hakaret etmek zorunda değilsiniz.Bahçeli biraz sakin ol. Bahçeli'nin eline tutuşturulan kağıtları okumasını temenni ederim.

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN İDDİASI

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan'ın "Uzlaşılan 48 maddeyi yasalaştıralım" çağrısına kapıyı kapattı. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, "Anayasa uzlaşma komisyonunu fiilen bitiricek adımlardan uzak durulmalı" dedi; MHP'nin önerilerini sıraladı.

4361.jpg