BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hüseyin Aygün'e olay mesaj

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in CHP'li Aygün'ü sert bir dille eleştirmesinden sonra Aygün'ün Facebook hesabında ilginç bir yorum yapıldı.

Abone ol

Polisleri eşyaya benzeten Hüseyin Aygün yine gündemde. CHP'li vekilin Facebook hesabında bir yorumcu dünkü saldırıda ölen canlı bomba Ecevit Şanlı'nın Aygün'ü çok sevdiğini yazdı.

"Güvenlik güçlerinin ne işe yaradığını sorgulayanlara elbette verecek bir cevabımız var" diyen Güler'in sözlerinden sonra CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Facebook hesabına gelen yorum ortalığı karıştırdı.

"SİZİ ÇOK SEVERDİ BİLİYORSUNUZ"

Selen Kocak adlı kullanıcıdan gelen yorumda, Ankara'daki patlamayı gerçekleştiren DHKP-C'li Ecevit Şanlı'nın ismi verilerek, "Hüseyin abi bugün bir kardeşimizi Ecevit Şan'lıyı haklı davamız uğruna kaybettik. Desteklerinizi bekliyoruz. Biliyorsunuz sizi çok severdi biliyorsunuz" mesajı yer aldı.

GÜLER HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI

Böyle bir yorumun yapıldığını yine Facebook hesabında duyuran Hüseyin Aygün ise İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kendisiyle ilgili sözlerine tepkisini dile getirerek, Güler'in kendisini hedef gösterdiğini belirtti.

Aygün, "İçişleri Bakanı Muammer Güler'in şahsımı bugün hedef göstermesinden sonra, Facebook hesabıma gönderilen provokatif bir mesaj; Muammer Güler düğmeye basmıştır; karanlık eller devreye girmiştir; bilirsiniz Muammer Güler, Hrant Dink'i öldürülmeden kısa bir süre evvel makamında MİT ajanlarıyla birlikte tehdit etmişti.." ifadelerini kullandı.

GÜLER: KİME HİZMET ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün Aygün'ün polislere yönelik "eşyaya benziyorlar" sözlerine "Polisimizin moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik bu tür beyanların hangi amaçla yapıldığını ve kime hizmet ettiğini de çok iyi biliyoruz" diye cevap vermişti.

Söz konusu beyanlar nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kurumsal anlamda suç duyurusunda bulunacağını da belirten Güler, "Ayrıca münferiden de bu beyanları nedeniyle dava ve tazminat talebinde de arkadaşlarımız bulunacaktır. Bu konuda hassas davranılmasını istirham ediyorum. Polisimizle ilgili bu tür eleştirileri kabul etmenin mümkün olmadığını, bu eleştirilerin insani boyutunun da bulunmadığını buradan ifade etmek istiyorum" diye konuşmuştu.