BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hüseyin Aygün'den TBMM'ye IŞİD çağrısı

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, Meclis’in IŞİD gündemli olağanüstü toplantıya çağırılması için başvurdu.

Abone ol

Dün sosyal medya üzerinden partisi CHP’yi, Rojava’daki IŞİD saldırısına karşı yeterli tepki vermemekle eleştiren Hüseyin Aygün, TBMM ve CHP’ye acil toplanılması talebiyle başvuru yaptı.

Aygün’ün başvurusu şöyle:

200 BİN KİŞİ CANINI KURTARMAK İÇİN GELDİ

“IŞİD adlı İslamcı terörist örgüt, Irak ve Suriye’de aylardır Ezidi, Şii, Hıristiyan, Alevi ve Türkmenlere yönelik korkunç katliamlar gerçekleştirmekte ve bugün Kuzey Suriye’de bulunan Ayn el Arab veya Kobani adı verilen bölgede 400.000 sivil Kürt'ü kuşatarak katliam tehdidi altına almıştır. Şimdiden 200 bin kişi canını kurtarmak için sınırlarımızdan giriş yapmıştır.

Meclis Başkanı olarak bu acil tehdit karşısında gereken önlemleri konuşmak ve katliamı durdurmak için Anayasa’nın 93’üncü ve TBMM İçtüzüğü’nün 7’nci maddeleri uyarınca TBMM’yi acil olarak toplantıya çağırmanızı saygılarımla arz ve talep ediyorum.”

CHP YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Hüseyin Aygün dün sosyal medya hesaplarından şu mesajı paylaşmıştı:

“CHP, IŞİD’in Kobani’ye saldırısı karşısında ne yapacak? Partinin ilgili kurullarına buradan çağrı yapıyorum: 400 bin Kürt tarihin gördüğü en barbar terörist örgütün namlusunun ve topunun ucunda. Kobani düşerse kadınlar tecavüze uğrayabilir, erkeklerin kafaları koparılabilir, çocuklar -eğer kesilmezlerse- esir edilebilir. CHP’nin MYK’sı veya PM’si ya da milletvekilleri, TBMM’yi toplantıya çağırmayı düşünüyor musunuz?”