BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hüseyin Aygün'den olay Öcalan sözleri!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan mektubuna sert çıktı.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Abdullah Öcalan'ın mektubuna çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Öcalan'ın kısa mesajında elbette Gezi'de katledilenler, kadın cinayetleri, sol, ilerici ve demokratik çevrelere yönelik saldırılar, müftüler, hacılar, hocalar, din öğretmenleri eliyle laikliğin son kırıntılarını hedef alan taarruzlar yer almıyor" şeklinde yazan Hüseyin Aygün, Öcalan'ın Osmanlı övgüsü yaptığı söyledi.

CUMHURİYET ÖNCESİ DE KÜRT SORUNU VARDI

"Öcalan, 'Sorunun kaynağı 90 yıllık Cumhuriyet' diyerek Kürt sorununun Cumhuriyet öncesinde olmadığını da ilân ediyor. Oysa Cumhuriyet öncesinde Kürt sorunu vardı" diyen Hüseyin Aygün, "Osmanlı İmparatorluğunu aklayan Öcalan her lanetli meseleyi Cumhuriyet dönemine fatura ederek tarihi de çarpıtıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Hüseyin Aygün'ün mesajı:

"Öcalan'ın bugün Diyarbakır'da okunan kısa Newroz mesajında, 'PKK'ye bir kongre toplama' çağrısı yapılıyor. Bu kongre ile, 'yeni bir dönem başlayacağını' iddia eden Apo'ya göre, 'Türkiye Cumhuriyeti dahilinde özgür ve eşit Anayasal yurttaşlık temelinde, barış içinde ve kardeşçe yaşama süreci' gerçekleşecek.

İç Güvenlik Yasası ile polise sokakta adam öldürme yetkisi verilirken, Cemevi bahçesinde Uğur Kurt'u öldüren polis dün yapılan duruşmada tutuklanmazken, Berkin'in katilleri yaklaşık 2 yıldır ortaya çıkarılmazken, Öcalan hepimize, 'barış içinde ve kardeşçe yaşama süreci' taahhüdünde bulunuyor.

Öcalan'ın kısa mesajında elbette Gezi'de katledilenler, kadın cinayetleri, sol, ilerici ve demokratik çevrelere yönelik saldırılar, müftüler, hacılar, hocalar, din öğretmenleri eliyle laikliğin son kırıntılarını hedef alan taarruzlar yer almıyor.

ÖCALAN HER LANETİ CUMHURİYET'E FATURA EDİYOR

Öcalan, 'Sorunun kaynağı 90 yıllık Cumhuriyet' diyerek Kürt sorununun Cumhuriyet öncesinde olmadığını da ilân ediyor. Oysa Cumhuriyet öncesinde Kürt sorunu vardı. Kürt sorunu 19. yüzyılda İmparatorluğun merkezileşmesi süreciyle şiddetlendi. Şeyh Ubeydullah'tan 1. Dünya Savaşı'na kadar meydana gelen tüm isyanlar Osmanlı'yı hedef alıyordu. Sömürücü, baskıcı ve şeri bir diktatörlük olan Osmanlı İmparatorluğunu aklayan Öcalan her lanetli meseleyi Cumhuriyet dönemine fatura ederek tarihi de çarpıtıyor. Önceki Newroz mesajlarında Kürt sorununa 'İslam Kardeşliği' öneren Apo, bugünkü mesajında bu vurguyu net kullanmamakla birlikte, 'Cumhuriyet eleştirisi' ile yine çözüm adına asında Osmanlı'yı işaret etmiş.

CEMİL BAYIK KONUŞALI KAÇ GÜN OLDU?

Öcalan'ın çizdiği pembe tabloya zerrece inanmayan bir yurttaşım. Başta Demirtaş olmak üzere HDP'liler de, 'AKP'den barış beklenemeyeceğini' söyleyip duruyorlar. KCK adına Bayık, 'Tayyip Erdoğan tımarhaneye kapatılması gereken bir çakal' diye konuşalı, şunun şurasında kaç gün oldu?

Tayyip Erdoğan ile değil Kürt sorununa barış, Türkiye'deki kısmi demokratik haklar dahi her gün tasfiye edilmektedir. Türkiye, 'barış ve kardeşliğe' değil, faşist bir dinci diktatörlüğe doğru gitmektedir. Erdoğan tüm dünyada 'New Dictator' olarak adlandırılırken Kürt sorununu mu çözecek? Apo'nun Newroz mesajı bu konuları havada bırakmaktadır."