BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  SEÇİM

Hüseyin Aygün'den flaş açıklama!

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter ve Facebook hesabından yaptığı paylaşımda PKK'nın Tunceli'de seçim çalışması yürüttüğünü belirtti.

Abone ol

2014 yerel seçimlerine günler kala Tunceli'deki siyasi atmosfer de hareketlendi.

Tunceli'de şu anda belediye başkanlığını BDP'den Edibe Şahin yürütüyor. Ancak Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nni başına geçmesinden sonra ilde CHP'liler, adayları Hızır Bahtiyar Aytaç için hummalı bir seçim çalışması yürütüyor.

BDP'nin bu yıl ki adayı ise Mehmet Ali Bul.

Tunceli'de 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde BDP'nin aldığı yüzde 30'luk oy oranının ardından desteklediği bağımsız adayla yüzde 24.5 oy oranıyla ikinci konumda olan Demokratik Haklar Federasyonu da (DHF), Mart ayında yapılacak seçimlere bağımsız aday Ali Tacer ile girme kararı aldı.

Kıran kırana savaş

Üç güçlü adayın yarışında kıran kırana bir savaş var.

İşte bu atmosfer içinde CHP'nin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den bomba bir iddia gündeme geldi.

24 Mart'ta Twitter ve Facebook üzerinden açıklama yapan Hüseyin Aygün, PKK'nın Tunceli'de seçim çalışması yürüttüğünü ve bu amaçla yaklaşık 200 kişiyi dağa götürdüğünü iddia etti.

Aygün, dağa götürülenlerin yüzde 95'inin CHP'li olduğunu ve onlara PKK'lıların tarafından psikolojik baskı uygulanarak, CHP'ye oy vermemelerinin istendiğini iddia etti.

Aygün, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'deki 17 Mart mitingininin ardından "dağa davet"in arttığını belirterek, PKK ile görüşen CHP'lilerin görüşmeden sonra CHP seçim bürolarına bir daha uğramadıklarını iddia etti.