BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hüseyin Aygün koruma altında!

Hüseyin Aygün'ün Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmasının ardından, bugün Kurtuluş Savaşı'na yönelik attığı tweet CHP'li milletvekillerinden tepki gördü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, daha önce kendisini kaçıran PKK'lılar için "iyi çocuklar demiş ve partisindeki ulusalcılardan tepki görmüştü. Geçtiğimiz günlerde Paris'te öldürülen Sakine Cansız'ın evine taziye ziyaretine gitmiş ve sosyal medyadan fotoğrafını paylaşmıştı. Bu hareketiyle de partiden tepki gören Hüseyin Aygün bu sefer Kurtuluş Savaşı'nın asıl amacının Rum'lara yapılan etnik temizlik olduğunu söyleyen bir kitabın resmini sosyal medyada paylaşınca tepkiler de artmaya başladı. 
hüseyin-aygünden-skandal-kurtuluş-savaşi-açiklamasi.jpg
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Adnan Keskin bu konuda bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Mersin Milletvekili İsa Gök, Hüseyin Aygün'ü CHP'li olmamakla suçladı.

HÜSEYİN AYGÜN CHP'Lİ DEĞİL


"Sayın Hüseyin Aygün zaten CHP'li olmadığını beyan etti. Kılıçdaroğlu'da onun CHP'li olmadığını bile bile vekil yaptığını söyledi. Bunun yanında Hüseyin Aygün, "CHP'li değilim, Kılıçdaroğlu'luyum" diyor. Yetkiyi de sayın Kılıçdaroğlundan alıyor. Aygün, Kurtuluş Savaşımızı Rumlara karşı etnik temizliktir dedi ama daha önce, Atatürkçülere, Kemalistlere, "bunlar kafasızdır, bunlar birşeyden anlamazlar" hüseyin-aygün-skandal-fotoğraf.jpgdedi. Ondan önce, "Seyit Rıza önderimizdir" dedi. Ondan önce Dersim olaylarını katliam olarak nitelendirip, Atatürk'ü ve CHP'yi Dersim katliamını yapanlar diye sorumlu tuttu. Hüseyin Aygün2ün hatası ne birdir ne de bin. Bir kere ideolojisi CHP değil. Atatürkçülüğü, Kemalistliği kabul etmeyen, altı oku ve CHP'yi kabul etmeyen birisi. Tek güvendiği yer Sayın Kılıçdaroğlu. Kimseyi de takmayan birisi. Partinin ideolojisini, Kuvayi Milliyeyi, Halk fırkası gibi bir düşüncesi de yok. Ama bu şahıs hala partimizde, genel başkanlık katında özel bir ihtimam, özel bir ağırlık, özel bir sevgi ve muhabbet görüyor. Bunu anlamak mümkün değil."

AYGÜN'DEN ERDOĞAN'A JET YANIT

Paris’te, Sara kod adlı Sakine Cansız’ın ailesini ziyaret edip taziyelerini sunan ve başta partisi kaynaklı olmak üzere tepkilere hedef olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini “pervasızlık” olarak değerlendirmesine tepki gösterdi.

(DEVAMINI TIKLA)

GENEL BAŞKAN KORUMASI ALTINDA

"Böyle bir şahsın siyasi görüşleri biline bile bunu CHP'den vekil yapmak başta en büyük hatadır. Bir buçuk yıldır da bu söylemlerini sürdürmesine rağmen, hiçbir şey denmeyerek Genel Başkan koruması altında vekilliğini ve CHP'ye zarar vermeyi sürdürerek, CHP'li olmadığını tam tersi CHP'ye karşı olduğunu defalarca ispatlamış bir insan."

İmralı görüşmelerinin ne olduğunu bilmeden kredi veren Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren İsa Gök, Hüseyin Aygün'e karşı ciddi bir yaptırım olmayacağı görüşünde.

NEYE KREDİ VERDİLER BELLİ DEĞİL

"Taziye sonrası Çin'den açıklama yapan Kılıçdaroğlu Hüseyin Aygün'ü eleştirmedi, uyarmadı. Sadece döndüğümde bakarız, değerlendiririz demiştir. Bu uyarı değil ki. Kılıçdaroğlu ki aynı zihniyetten olmak üzere, doğrudan İmralı sürecine, AKP'ye daha projenin ne olduğunu anlamadım demesine rağmen açıkça kredi vererek Hüseyin Aygün'e yakın siyaset yürüttüğünü ortaya koyuyor. Bu bir ideolojik arkadaşlık, o yüzden, Hüseyin Aygün'e karşı hiçbir şekilde ciddi bir eylem olacağını düşünmüyorum. Dostlar alışverişte görsün diye birazcık gaz alma hareketi olabilir, buna da zaten ben değer veriyorum."

PARTİYİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, herkesin partisini düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.

"Bir partili, her demecinde partisini de düşünmek zorundadır. Bu büyük bir sorumluluk isteyen bir iştir. Hiç kimse partiyi tartışma içerisine sokacak davranışta bulunamaz ve bunu söyleyemez. Genel Başkanımızın da demeçlerinden de anlıyoruz ki onda da bir rahatsızlık oluşmuş."

AKP PKK'NIN BAŞIYLA YATIP KALKIYOR

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise hüseyin Aygün'e taziye konusunda destek veriyor.

"Hüseyin Aygün'ün suikast sonucu öldürülen bir PKK temsilcisi ile ilgili ziyaretini eleştirenler, Başbakanın ve AKP hükumetinin o örgütün başıyla yatıp kalkmasını sorgulamalıdır. Bugün PKK lideriynin ayağına kadar müzakere edenler Hüseyin Aygün'ün bu hareketini eleştirme hakkına sahip değil. PKK ile görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz diyenler onlar. Bunu kimse görmüyor, Hüseyin Aygün'ün Paris'te olduğu esnadaki ziyaretini görecekler. Bunu anlamak imkansız."