BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Avni Mutlu hakkında flaş karar son haline bakın!

İSTANBUL eski valisi Hüseyin Avni Mutlu kendini bitirdi. FETÖ'den gözaltına alınan Hüseyin Avni Mutlu adliyeye sevkedilirken vatandaşlar ardından 'hain' diye bağırdı.

Abone ol

Hüseyin Avni Mutlu ile ilgili son dakika haber geldi. Uzamış sakalı ile objektiflere yansıyan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, adliyeye sevk edildi. Valiye vatandaşlar çok sert tepki gösterdi ve 'Hain köpekler' diye bağırdı.

26 Temmuz tarihinde İstanbul'daki evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu adliyeye sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltına alınan bir grup ile birlikte adliyeye sevk edilen Mutlu'nun savcılığa ifade verdi. Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında tutuklama talep edildi.

HAİN KÖPEKLER DİYE BAĞIRDILAR

FETÖ'cü olmakla itham edilen Hüseyin Avni Mutlu , adliyeye girişi sırasında şoke oldu. Adliye önünde toplanan bir grup vatandaş Mutlu'yu görünce 'hain köpekler" diye bağırdı.

26 TEMMUZ'DA FETÖ'CÜ DİYE GÖZALTINA ALINDI

FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Hüseyin Avni Mutlu'nun da bulunduğu gözaltı kararı verilen 3 bine yakın hâkim, savcı ve idari amirlerin mal varlığına tedbir konuldu.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 26 Temmuz'da gözaltına alınmıştı.

İstanbul'da 2010-2014 yılları arasında valilik yapan Hüseyin Avni Mutlu, FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU NEYLE SUÇLANIYOR?

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır Valiliği yaptığı dönemde, yoksul çocuklar için gönderilen yarım milyonu, FETÖ dershanelerine aktarmakla suçlanıyor.

Dosyaya göre, valilik bünyesindeki SODES projesi kapsamında 500 yoksul çocuğun eğitim masraflarını karşılamak için Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'nca 500 bin lira ödenek çıkarıldı. Projede görev alan emniyet içindeki FETÖ'ye bağlı polis ve emniyet amirleri, yaklaşık maliyet çıkarmayıp, idari ve teknik şartname hazırlamadı. Daha uygun teklif veren başka dershaneler olmasına rağmen ihale 425 bin lira bedelle ruhsatsız olan ve şartnameye uymayan FETÖ bünyesindeki Kardelen Pratik SBS dershanesine verildi. Para, ihale dokümanı hazırlanmadan, maliyet çıkarılmadan, ilan işlemleri yapılmadan ve açık ihaleye çıkılmadan mevzuata aykırı biçimde doğrudan FETÖ'nün dershanesinin hesabına aktarıldı.

HÜSEYİN AVNİ MUTLU KİMDİR?

1956 tarihinde Rize'nin Fındıklı ilçesi doğumuştur. İlkokul eğitimini İstanbul, Fatih'de Ali Kuşçu ilkokulunda tamamlamıştır. Babasının görevi dolayısıyla Bostancı'ya taşınmışlardır. Babası madencidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1985 yılında Kocaeli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Bolu’nun Gerede ve Çorum’un Kargı İlçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunduktan sonra, 1988 yılında Bursa ili, Büyükorhan İlçesine İlçenin ilk Kaymakamı olarak atandı. 1991-1992 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde 1 yıl süreyle İngilizce eğitimi gördü. 1992-1994 yıllarında Şırnak’ın Silopi İlçesinde Kaymakamlık, 1994-1997 yıllarında Şırnak Vali Yardımcılığı, 1997-2002 yıllarında Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Kaymakamlık görevini yürüttü. Daha sonra 1 yıl süreyle Çanakkale Vali Yardımcılığı yaptı.

2003-2005 yılları arasında İstanbul’un Bağcılar ilçesi Kaymakamlığını yürüttü. 2005-2007 yılları arasında 2 yıl süre ile Siirt Valiliği , 2007-2010 yılları arasında 3 yıl süre ile Diyarbakır Valiliği yapan Hüseyin Avni Mutlu 11 Mayıs 2010 tarih ve 2010/407 sayılı kararname ile İstanbul Valiliğine atanmış olup, 31 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla görevine başlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Üyesidir. 15 Eylül 2014 Valiler kararnamesi ile Merkez valisi olmuştur. 15 Temmuz demokrasiye darbe girişimi gecesi yaşanan olayların ardından görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde yer alan isimler arasında Hüseyin Avni Mutlu da bulunmaktadır.

Mutlu, Gezi olayları sırasında İstanbul Valisi olarak görev yapıyordu.