BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,72
ALTIN 2.491,95
HABER /  POLİTİKA

Hüsamettin Cindoruk'a rest çekti

Demokrat Parti'nin referandumda 'evet' diyen eski genel başkan Süleyman Soylu ve diğer partilileri ihraç tehdidi tabanın tepkisine neden oldu.

Abone ol

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Piyadeler kasabasında 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Ali Demir, 12 Eylül'deki halk oylamasında 'evet' diyeceğini açıkladı. Anayasa değişiklik paketinin sivil anayasaya geçiş sürecinde atılan ilk adım olduğuna inandığı için referandumda 'evet' oyu kullanacağını ifade eden Demir, "Kimseden çekincem yok, hür irademi kullanıyorum." diye konuştu.

Piyadeler Beldesi'nde 1992-1999 ve 2009 tarihleri arasında üç dönem belediye başkanlığı görevine geldiğini belirten Demir, referandumun bir siyasi seçim değil, halk oylaması olduğunu vurguladı. Referandumun siyasi ortamın içerisine çekilmek istendiğine dikkat çeken Demir, "Bu yanlışların düzeltilmesi için referandumda sandığa giderek en doğru kararı vermeliyiz. Söz de yetki de bizde olacak." dedi.

1961 anayasası ile demokrasi ve bireylerin sorun olarak görüldüğünü, milli iradenin kurumalar eliyle denetim altına alındığını kaydeden Demir, "1982 Anayasası da bir ara dönem anayasasıdır. Artık ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin olması ve tam anlamıyla gerçek demokrasiye geçmek için sivil anaysa hazırlanmalıdır. Bu anaysa değişiklik paketi eksik olmasına rağmen bu yönde atılan bir adımdır. 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda Türkiye'nin vesayetten kurtulup milli irade ile yeniden buluşması olarak nitelendiriyorum. Memleketimizin ve milletimizin yararına olacak bu anayasa değişiklik paketini onaylamak için referandum da sandığa giderek 'evet' oyu kullanacağım." şeklinde konuştu.

Üç dönem; Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti'den belediye başkanı seçilen Demir, referandumda 'evet' oyu kullanacağı için Soylu'nun partiden ihraç edilmesinin gündeme geldiğini, kendisinin böyle bir endişe taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine şöyle cevap verdi: "Kimseden çekincem yok, kendi hür irademi kullanıyorum. Ben 10 yıl aradan sonra tekrar belediye başkanı seçildim. Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Süleyman Soylu yoklar ama biz hala varız."