BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hurşit Tolon'a tahliye kararı FLAŞ!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi Davası'ndan tahliye oldu.

Abone ol
Zirve Yayınevi Davası'nda tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı verildi. Tolon, işlemlerin ardından dün akşam saatlerinde Silivri Cezaevinden tahliye edildi.

Tahliye kararı Tolon’un tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Silivri Cezaevi’ndeki işlemlerinin ardından cezaevinden çıkan Tolon’u yakınları ve sevenleri karşıladı. Yakınları ile cezaevi önünde bir süre hasret gideren Tolon, cezaevi önünde bir açıklama yaptı.

Tolon, “Zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın mağduru olmuş TSK’nın yüzlerce kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri bu bulunduğumuz yerde, yakında Adaletsizlik Müzesi olacak bu yerde çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi. Kar kış demeden Türkiye’nin her yerinden gelerek burada bizi destekledi. Bizim suçsuzluğumuza inanan cefakar milletimize teşekkürü borç biliyorum. Pek çok olumsuzluğa, pek çok kötü örneğe rağmen bu ülkede halen vicdanlı, vicdanında Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş yargı mensupları vardır. Onun sonucu olarak huzurunuzda bulunuyorum. O yargı mensuplarına bu gerçeği anlamış ve gecikmiş hürriyetimi bahşetmiş olmaları nedeni ile teşekkürlerimi sunmak zorundayım" dedi.

TOLON:“BU KUMPAS TARİHE GÖMÜLECEKTİR”

Malatya’daki Zirve Yayınevi davasında hakkında tahliye kararı verilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, işlemlerinin ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden çıktı. Sevenleri ve yakınları tarafından karşılanan Tolon, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararla bu kumpas tarihe gömülecektir” dedi. “3 yıl sonra sizinle beraber özgürlüğü teneffüs ediyorum” diyen Tolon, Balyoz mağduru arkadaşlarını arkasında bırakarak cezaevinden çıktığını belirtti. Balyoz davası hükümlülerinin Anayasa Mahkemesi önünde tuttuğu nöbete değinen Tolon, “Oradan çıkacak kararla Askeri Casusluk, Poyrazköy ve benim de sanığı yapıldığım Malatya’daki Zirve davasında haksızlığa uğramış olanlar için yerine getirilmesi gereken bir ışık olarak, bir adalet olarak beklentisi olarak, çok özlemle beklediğimiz adaletin tecellisi için buradan çağrı yapıyorum. En kısa zamanda yüce mahkemenin kararıyla haksızlığa uğramış yüzlerce insan ve onlarla kader birliği yapmış, bu acıları paylaşan aileleri de huzura kavuşacaktır. Bu kumpas tarihe gömülecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Tolon, açıklamalarının ardından kendisini bekleyen araca binerek cezaevi önünden ayrıldı.