BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'in sahibi Erdoğan Demirören öldü? Hastalığı neydi?

Doğan Medya Grubu'nu satın alarak Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk'ün de sahibi olan Erdoğan Demirören'in hayatını kaybetti. Demirören'in ölüm nedeni olarak solunum yetmezliği gösterildi.

Abone ol

HÜRRİYET, Kanal D ve CNN Türk'ün de içinde bulunduğu Doğan Medya Grubu'nu geçtiğimiz ay resmen satın alarak Türk medya sektörünün en büyüğü olan Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Hastane ölüm nedeninin 'solunum yetmezliği' olduğunu açıkladı.

Erdoğan Demirören’in kızı Meltem Demirören Oktay, hastane önünde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. “Acımız büyük” diyen Meltem Demirören Oktay, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın” ifadelerini kullandı.

"DEMİRÖREN ÖLDÜ..." Erdoğan Demirören'in ölüm haberiyle ilgili hareketli saatler yaşandı. T24 sitesi Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in 79 yaşında hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Demirören Medya yayın organları hariç tüm medya ölüm haberini verirken, saatler sonra Erdoğan Demirören'in uzun süredir tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi. 

"HASTANE ÖNCE YALANLADI..." Erdoğan Demirören'in tedavisinin sürdüğü İstanbul Florence Nightingale Hastanesi tıbbi direktörü Özgür Şamilgil tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören, bir süredir hastanemiz yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Durumu kritikliğini muhafaza etmektedir."

Erdoğan Demirören neden öldü cenazesi ne zaman kalkacak?

 ORTAK AÇIKLAMA: SOLUNUM YETMEZLİĞİNDEN... Erdoğan Demirören'in durumuyla ilgili son açıklama Başhekim Özgür Şamilgil ve Demirören Medya CEO'su Mehmet Sosyal tarafından yapıldı. Şamilgil, şunları söyledi: "İşinsanı Erdoğan Demirören bugün 11:53 itibariyle aramızdan ayrılmıştır. Bir süredir solunum yetersizliği nedeniyle tedavi altında olan sayın Erdoğan, ailesinin yakın ilgi ve alakası hastanemizin personelinin yoğun çabalarıyla bugüne kadar ızdırap çekmeden yaşamını sürdürmüştür. Bugün itibariyle tüm ülkemize, yakınlarına, baş sağlığı diliyoruz."

31 MAYIS'TAN BU YANA YOĞUN BAKIMDA... Erdoğan Demirören'in 31 mayıs 2018 günü hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığını belirten Şamilgil, "Solunum yetersizlik nedeniyle tıbbi destek ve tedavisi sürdürülmüştür" dedi.

Erdoğan Demirören 9 Nisan günü Hürriyet Gazetesi’nin devir teslim törenine katılmıştı…

CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ... Mehmet Soysal'ın verdiği ilk bilgiye göre, Erdoğan Demirören'in cenazesinin pazar günü Fatih Camisi'nden öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

HASTALIĞI NEYDİ?.. Erdoğan Demirören’in sağlık durumu yaklaşık bir yıldır kötüleşmişti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Erdoğan Demirören'in, son olarak ciğerlerinde su toplandığı iki gün önce sağlık durumunun ağırlaştığı belirtiliyor.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR NERELİ : Erdoğan Demirören aslen Bursalı.  28 Ağustos 1938’de Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören, orta öğretimini Saint Benoit Lisesi’nde tamamladı. 1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet’te profesyonel futbolcu olarak yer alan Erdoğan Demirören, 1957’de babası Şükrü Demirören'i kaybedinceiş hayatına girdi. Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan aile şirketi “Kolaylık Oto”nun başına geçen Erdoğan Demirören patron olduğunda henüz 19 yaşındaydı. Yıl 1971 olduğunda Erdoğan Demirören gaz işine girmiş ve ilk gaz şirketini satın almıştı. Demirören'in bu yatırımı onu en zenginler ligine taşıdı. Türkiye’nin dışına da açılan Demirören Group, Azerbaycan’da da en büyük petrol dağıtım şirketi Azpetrol’ü ve en büyük ağır sanayi fabrikalarından Azereleltroterm’i de aldı. 

Erdoğan Demirören'in eşi ve çocukları kimdir? Az bilinen oğlu ve kızı..Erdoğan Demirören'in eşi ve çocukları kimdir? Az bilinen oğlu ve kızı..Erdoğan Demirören'in eşi ve çocukları kimdir? Az bilinen oğlu ve kızı..Erdoğan Demirören'in eşi ve çocukları kimdir? Az bilinen oğlu ve kızı..HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 
TÜRKİYE'NİN MURDOCH'U OLDU: Son yaptığı satın alımla Türkiye'nin Murdoch'u olan Erdoğan Demirören, en etkin gazete ve televizyonların sahibi oldu.

DEMİRÖREN ŞİRKETLERİ : Erdoğan Demirören'in sahibi olduğu Demirören grubu enerjiden inşaata, turizmden eğitime, medyadan endüstri sektörüne kadar bir çok şirketin sahibi. Sahibi olduğu kurumlardan bazıları şunlar;

Enerji : Milangaz, Oto Milangaz, Milan Petrol
Eğitim : Ata Kolejleri
Turizm : Kemer Country, Kemer Country Club, Kemer Country Hotel, Demirören İstiklal Palas, Lidya Flats, Seyhan Park Residences
TV ve Gazeteleri : Milliyet Gazetesi, Vatan Gazetesi, Milliyet TV, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi, Fanatik Gazetesi, Skorer, Uzmanpara, PembeNar,  Kanal D, CNN Türk, Dream TV, Dream Türk, Doğan Burda Dergi, Doğan Kitap ve Dergi 
Endüstri : Demirören Heavy Metal, Parsat Piston, MS Motor Services, D-Mermer
Diğer şirketleri: Demirören İstiklal, Zeyport, Dolfen Dock, Lidya Construction