BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.291,56
HABER /  MEDYA

Hürriyet yazarından El İnsaf Acun yazısı!

Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, Sabah gazetesi ile Doğuş grubu arasındaki polemiğe ilginç bir Acun Ilıcalı yazısıyla dahil oldu.

Abone ol

Sabah gazetesinin geçtiğimiz günlerde Doğuş Medya'nın sahibi Şahenk hakkında, "İsrail ile masaya oturdu, televizyon programı satın aldı, El insaf Şahenk" diyerek yaptığı habere ilginç bir tepki de Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'ndan geldi.

Semercioğlu, köşesinde, "Hangi kanalın sahibi televizyon formatlarının kaynağını bilir?" diye sordu ve çarpıcı bir de örnek verdi.

İsrail kökenli pek çok televizyon programının Türkiye televizyonlarında ekrana geldiğini anımsatan Semercioğlu bunlardan birinin de Acun'un TV8'de yayımlanacak olan yeni programı Rising Star olduğunu yazdı ve sordu: "El İnsaf Acun mu diyeceğiz?"

İşte Semercioğlu'nun köşesinden o yazı:

Geçen gün Sabah’ın ekonomi sayfasında çok çirkin bir haber vardı; “El insaf Şahenk” başlığıyla yayınlanan...
“Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Star TV, yaptığı ateşkese dahi uymayan, çocuk ve kadın dinlemeden 1500’den fazla Filistinliyi öldüren İsrail ile masaya oturdu” diyordu haber.
Star TV, Armoza Formats adlı televizyon formatı üreten İsrailli bir şirketten iki format almış, bunu eleştiriyor Sabah gazetesi.
Vallahi el insaf!
Bu haberi yazmak için, bir televizyon patronunun hangi ülkeden ne format alındığıyla ilgileneceğini sanacak kadar televizyonculuktan bihaber olmak lazım.
Sorun bakalım, atv’nin patronu kanalında yayınlanan her formatın menşeini biliyor mu?
Ayrıca İsrail formatlarını bütün Türk kanalları yıllardır alıp bize uyarlıyor...
Daha Acun aynı İsrail şirketinden “Rising Star” adlı formatı yeni aldı, eylülde yayınlayacak.
Ne var bunda?
“El insaf Acun” mu diyeceğiz?..
İsrail’in ürettiği her malı boykot ettik de bir tek televizyon formatları kaldı sanki...