BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  MEDYA

Hürriyet yazarından Bahçeli'ye 'şerefsiz' yanıtı

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, bugünkü yazısında 'yalılarda oturup HDP'ye oy verenlere şerefsiz' diyen Devlet Bahçeli'ye çattı.

Abone ol

"Boğazda yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler" sözüyle olay olan MHP lideri Bahçeli gündemdeki yerini koruyor.

Polemik tüm hızıyla sürerken, tartışmalara Hürriyet yazarı oyuncu senarist Gülse Birsel de katıldı. "Yalılarda neler oluyor" başlıklı yazısında Bahçeli'yi özür dilemeye çağırdı.

Ailesinden MHP'ye iki oy çıktığını yazan Birsel, yazısında MHP liderinin olay açıklamalarında yanlış bulduğu noktaları böyle sıraladı:

MATEMATİKSEL BİR YANLIŞ
"METİN Özkan'ın yaptığı açıklamaya göre, Devlet Bahçeli'nin "Yalılarda oturup viski içip HDP'ye oy veren" dediği 3 bin kişinin tam listesi MHP'nin elinde!
Matematiksel bir yanlış yapmış olabilir misiniz Bahçeli Reis?
Şimdi şöyle, İstanbul'da 600 yalı var. Yalıda oturan her aile 5-6 kişilik olsa, listeye göre yalılar full kadro HDP'ye oy vermiş görünüyor! Hiç fire verilmemesinden Boğaz kıyısında PKK'nın kol gezdiğini, "Sandıktan yüzde 100 HDP çıkmazsa yakarız bu köyü" filan dediğini varsayabiliriz. "Bu köy" den kasıt da Ortaköy, Yeniköy filan sanırım.

ÖZÜR BORÇLULAR
Coğrafi bir yanlış yapmış olabilir misiniz Bahçeli Reis?
Evet, ortamı hafifleteyim diye, mesleki deformasyon gereği espri yapıyorum.
Türkiye'nin en önemli partilerinden biri, başka bir partiye oy veren ve viski içenleri (ki ikisi de bu ülkede demokratik haktır) "Şerefsiz" ilan ettiği için işi şakaya vurmaya çalışıyorum!
Evet, Türkiye'nin en önemli partilerinden başka bir tanesi, Nişantaşı ve Cihangir'de oturanların PKK'lı olduğunu ima ettiği için, durumu şakayla geçiştirmeye çalışıyorum.
Ancaaak, herkes benim gibi alttan almaz! Bu semtlerin sakinlerine bir özür borçlular! Kimse bir partiye yüzde 15-25 arası oy çıktığı için, o mahallede oturanları teröre destek vermekle suçlayamaz!
Sorumlu siyasetçi, hele ki böyle zamanlarda, birlik beraberliği sağlar, vatandaşı gruplara, semtlere ayırıp, hedef gösterip birbirine düşman etmez!

Benim ailemden MHP'ye iki oy çıktı. Viski de içiyorlar üstelik iyi mi? Bu dili ve MHP'nin 7 Haziran'dan sonraki tavrını ilgiyle takip ettiler. Bir erken seçim ihtimalinde MHP onlardan aynı teveccühü görmeyebilir! Gördün mü başımıza gelenleri!
Siyasi bir yanlış yapmış olabilir misiniz Bahçeli Reis?"

Yazının tamamı için