BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92

Hürriyet ve Posta değil, Bugün konuşuluyor!

Bu saatten sonra, o şunu yayımlamış, bu da şöyle yapmış demenin ehemmiyeti yok artık!. Her şey ortada, sosyal medyada Bugün konuşuluyor, ekranlarda Bugün var, siyasetin göbeğinde Bugün var.

Erhan Başyurt gazetecidir. Bugün'ün tepesi ona bahşedilmedi. Çalıştı, didindi, tırnaklarıyla kazıdı ve o koltuğa oturdu. Yıllardır başarılı bir gazetecilik yürüttü, yürütüyor.

Erhan Başyurt'un başarılı olması, onun hiç hata yapmayacağı anlamına gelmez. Lafımı yine esirgemeyeceğim, şu Fatma Şahin fotoğrafı üzerinde koparılan fırtınanın tek müsebbibi Erhan Başyurt'tur!

Eğer bugün, o fotoğrafın Bugün'de yayımlanması konuşuluyorsa Erhan'ın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor!


*


Erhan
bunu yapmak yerine, Hürriyet'ten veya başka gazetelerden küpür servis ediyor:

- Bak onlar da yayımladı!

Bana ne kardeşim Hürriyet'ten!

Posta'da da çıkmış o fotoğraf bana ne!

Şarlamak yerine anlamayı tercih etmesi gerekenler, bir şeyi idrak edemiyor. Türkiye'deki bütün yayın kuruluşlarında vardı Fatma Şahin'le Başbakan Erdoğan'ın yanyana fotoğrafı.

Televizyonlar gün boyu yayın yaptı. 

O haberi Zaman gazetesi de gördü, niye Zaman'ın değil de, Bugün'ün haberi konuşuluyor peki? Habertürk veya Hürriyet... İktidar kanadının tepki göstermesi gereken iki gazete. O tepkiler niye sadece Bugün'e?


* 


Doğru, haberde de, fotoğrafta da hiçbir şey yok!

AA'nın fotoğrafı üstelik!

Erhan ve arkadaşları, o fotoğrafın yayımı konusunda bir adım ötesini ne yazık ki göremediler!

Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin "Cemaat-İktidar kavgası"na kilitlendiği bir dönemde Erhan Başyurt, bu fotoğrafın fitneye sebep olabileceğini idrak etmeliydi.

Etmedi!

Bu saatten sonra, o şunu yayımlamış, bu da şöyle yapmış demenin ehemmiyeti yok artık!. Her şey ortada, sosyal medyada Bugün konuşuluyor, ekranlarda Bugün var, siyasetin göbeğinde Bugün var.

Erhan kardeşim açıklama yapıyor, özür diliyor...

İyi hoş da, özür metninin içerisinde hakarete varan ifadeler ne öyle?

Hiç kusura bakma kardeşim, buna hakkın yok. Eğer Bugün o fotoğrafla gündemdeyse, senin şarlaman yerine anlaman gerekiyor. Oturup "biz bunu niye düşünmedik" demen icap ediyor. 

Zira sen Hürriyet değilsin!

Posta hiç değilsin!

Bugün'sün!

Cemaat'e yakın olan Bugün! 

Not: O fotoğraf Bugün'ün yazarlarını da rahatsız etmişse, söz bitmiştir Erhan kardeş!