BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Hürrem Sultan'ın kaftanında içki krizi!

Kıbrıs'ta sahnelenen 'Hürrem Sultan' oyununun kostümleri arasında bulunan 560 şişe içkiyle ilgili 29'u Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu 35 kişiye soruşturma başlatıldı

Abone ol

ANKARA Devlet Tiyatrosu ekibinin 'Hürrem Sultan' adlı oyunu sahnelediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden dönüşünde, kostümlerin taşındığı TIR'da Türkiye'ye 560 şişe kaçak içki sokulmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Skandal, kostümlerin yüklendiği TIR'ın Mersin Limanı'nda gümrükten geçerkenki kilosu ile 3 Eylül'de dönüşteki kilosunun farklı olduğunun anlaşılmasıyla ortaya çıktı.

560 ŞİŞE KAÇAK İÇKİ

Yapılan aramada, 560 şişe kaçak içki, 22 paket çay ele geçirildi. Şişelerin üzerinde yazan 'Murat', 'Sinan', 'Turgay', 'Nihat', 'Şule', 'Yaşar', 'Orhan', 'Tolga', 'Hüsnü', 'Işık', 'Nihat', 'Caner', 'Yusuf', 'Semih', 'Veli' ibarelerinin, oyuncuların adları olduğu belirlendi. Bu isimlerden birinin Hürrem oyununda Kanuni'yi oynayan Sinan Tekinton olduğu ileri sürüldü.

İLİŞİKLERİ KESİLECEK

Olayın ortaya çıkması üzerine Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt devreye girdi. Kurt'un isteği üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geçen hafta müfettiş istendi. Müfettişler, kafile başkanı Serhat Nalbantoğlu dahil 35 kişinin bilgisine başvurmaya başladı. Hem Devlet Tiyatrosu'nun hem de Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü çifte soruşturmanın ardından, olayda sorumluluğu bulunanların tiyatroyla ilişiklerinin kesileceği öğrenildi. 

HİÇ ŞIK DEĞİL

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Devlet Tiyatrosu'nda yeni bir dönem başladı. Böylesine bir olayı kabullenmemiz mümkün değil. Soruşturmanın sonucunda kafile başkanı dahil kimin sorumluluğu varsa devlet tiyatrosuyla ilişkisi kesilecek. Ayrıca devam eden dava sürecinde de mağdur olan taraf olarak sonuna kadar hukuki mücadele sürdürülecektir. Bizim işimiz sanat. Sanatçının böyle bir olayla günme de gelmesi şık değil" diye konuştu.