BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

'Hür Adam' kavgası büyüyor

'Hür Adam'ın yapımcısının canlı yayında mikrofon fırlattığı Nuh Gönültaş kavgaya köşesinde devam etti

Abone ol
Kanal Türk televizyonundaki canlı yayınlanan Merkez Siyaset programında İslami kesimin Hür Adam filmine verdiği desteği yeterli bulmayan yapımcı Mehmet Tanrıseven'in hakaret edip mikrofon fırlattığı Bugün gazetesi Yazarı Nuh Gönültüş kavgayı köşesine taşıdı.

Yazısında  başlığını "Meğer Hür Adam'ı bir despot çekmiş!" başlığını kullanan Nuh Gönültaş, filmi seyretmeden övgü dolu sözler ettiğini ve insanların seyretmesini istediğin ifade ettiği yazısında televizyonda karşılaştığı manzaranın şokunu hala üzerinden atamamış gibiydi. 
Gönültaş köşesinde Tanrısever'e şöyle gönderme yaptı:

HERKES DESTEKLEMEK ZORUNDA DEĞİL

-Bazı insanlar bir film çekince her şeyi hallettiğini düşünebilirler.
Bir film çekince yaptığı işin dünya çapında bir iş olduğunu sanabilirler. Çektiği filmin Türkiye'de ilk beşe, dünyada ilk elli film arasına gireceğini hayal edebilirler. Bunda bir şey yok. Olabilir, böyle düşünüp, böyle hayal edebilirler. Ama eğer filmci "benim çektiğim filmi herkes izlemek zorundadır, desteklemek zorundadır" gibi bir tavır içine giriyorsa bu yanlıştır. Böyle tavır "sorunlu" bir tavırdır.

(...) Gönültaş, Kanaltürk'te Merkez Siyaset Programı'nda filmi yapan işadamı ile yüz yüze gelinceye kadar. O programda yaşadıklarımdan anladım ki, "Hür Adam filmini bir despot çekmiş." dedi. 

EYVAH EYVAH KIYASI YAPILAMAZ

"Benim filmimi desteklemiyorlar" deyip, "Eyvah Eyvah'a gidiyorlar" diye Tanrısever'in sözlerini hatırlatan Gönültaş, " Kıyas kabul etmez bir konuyu gündeme getirince ben de bu işlerin para için yapılmayacağını, paranın daha sonra geleceğini, oysa insanların sinemaları doldurarak bu filmi izlediklerini söyledim" dediği yazısında  canlı yayında olanları hatırlattı:
Nuh Gönültaş, Tanrısever'e çok sert konuştu: 

KİMSE KİMSEYE EMİRVAKİ YAPAMAZ

-Kimin kime, kimlere, hangi topluluğa, hangi gazeteye, hangi gazetenin okurlarına nasıl hakaret ettiğini herkes gördü.

Bir daha söylüyorum. Kimse bir film çekip bir topluluğa bunu izlemek zorundasınız diye emrivaki yapamaz.

Hiç kimsenin ama hiç kimsenin, allame-i cihan dahi olsa buna hakkı yoktur, olamaz. Bu tavır sorunludur, hastalıklıdır, normal değildir.

Kaldı ki suçlanan kesim destek noktasında elinden gelen her şeyi yapmıştır, yapmaktadır. Bundan sonra yapar mı bilemem! Fakat oldum olası sevmem, küçük dağları ben yarattım modunda halk arasında dolaşanları.

SÖZLERİNİ İADE ETTİ

Gönültaş Tanrısever'in ekrandaki hakaret sözlerini de köşesine taşıdı


-"Sen kimsin...

Kaç paralık adamsın...

Edepsiz...

Özür dile falan filan..."

Başka söze gerek yok gördünüz işte. Hür Adam bir despot tarafından çekilmiş!

Neyse... Aynen iade...