BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  MAGAZİN

Hülya Avşarın acı günü

Bir mucize bekliyordu Avşar ailesi. Bir süredir hastanede yatan Hülya Avşar'ın annesi Emral Avşar hayatını kaybetti.

Abone ol

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Hülya Avşar'ın annesi Emral Avşar Amerikan Hastanesi'nde gece saat 23:45 sıralarında hayatını kaybetti.

Hülya Avşar'ın kanser tedavisi gören annesi dün Amerikan Hastanesi'nde saat 23:40'da hayata gözlerini yumdu.

Hülya Avşar ve Helin Avşar acı haberle yıkılırken Emral Avşar'ın Cuma günü öğle namazına müteakip toprağa verileceği öğrenildi.

Emral Avşar’ın son nefesini verdiğinin doktorları tarafından aileye açıklanmasının ardından Hülya ve Helin Avşar gözyaşları içinde hastaneden ayrılıp evlerine döndüler.

HEMŞİRE EMRAL

Hülya Avşar'ın vefat eden annesi bir hemşireydi. Can Dündar, Emral Avşar'ın 1960'ların başında, Kars'ta bir doktorun yanında stajer olarak çalışmaya başladığını yazmıştı. Emral Avşar, Orada doktorun kardeşi Celal'le tanıştı. Aşık oldular birbirlerine…
Ama ikisinin ailesi de istemedi evlenmelerini...Bunun üzerine Celal, Emral'ı kaçırdı. Evlendiler. Emral, aileye gelen ilk Türk gelin oldu.

Çift, Emral'ın hemşire olduğu Balıkesir Edremit'e yerleşti. Celal, Emlak Kredi bankasında işe girdi ve daha askere gitmeden Emral hamile kaldı. 1963 Ekiminde sapsarı saçlı bir kızları oldu. O kız sarı kız Hülya Avşar'dı.

Altı ay sonra Ankara'ya, Emek, İsrail evleri 78. sokağa taşındılar. Aşiretin çoğu mensubu Başkent'teydi. Celal'ler 14 kardeşti, her birinin en az altı çocuğu vardı.Bu kalabalığın içinde, erkek çocuk gibi yaramaz büyüdü Sarı Hülya (Avşar)…İki de kız kardeşi oldu sonradan…

Celal Bey, askerden dönünce Emlak Bankası'nın Ulus'taki binasında işe başladı. Babaanne Daduk hiç Türkçe bilmezdi. O yüzden evde Türkçe değil, Kürtçe konuşulurdu.