BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  GÜNCEL

Hülya Avşar'dan Kobani'li mülteci kehaneti!

CNN Türk'te Kobani sınırındaki Suruç'ta edindiği gözlemleri paylaşayan Hülya Avşar Suriyeli sığınmacıların geri dönmeyeceğini ve kalıcı olduklarını söyledi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kobani sınırındaki Suruç'a giderek IŞİD'den kaçan sığınmacıları ziyaret eden Hülya Avşar, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sığınmacı kamplarındaki gözlemlerini paylaşan Avşar, kampların şartlarının şaşırtıcı derecede iyi olduğunu söyledi.

Suriyeli mültecilerin kamplardaki yaşamını anlatan Avşar "200 bin insan sadece bizim gittiğimiz bölgede vardı. Çoğu Kürt ama aralarında Araplar da var. BDP'li belediyelerin ve devletin kurduğu kamplarda toplamda 200 bin insan yaşıyor. Çadır kentlerde yaşıyorlar, bazıları da feci şartlardaki apartman katlarında bulunuyorlar. Yine de yaşam şartları iyi gerçekten. Ben çok şaşırdım. Hepsinin karnı doyuyor mutfaklar temiz gerçekten." dedi.

"SURİYELİ MÜLTECİLER GERİ DÖNMEYECEK"

"Halktan biri olarak inandığım tek bir şey var. Çoğu Suriyeli geri dönmeyecek. Zaten Türkiye'ye gelip de dönen bir insan daha ben çok az gördüm. Biz yıllar sonra bunu konuşuyor olacağız ya da olaylar kendiliğinden çözüme ulaşmış olacak gibi geliyor bana. Hatta bu insanlar burada evlenecekler bir hayat kuracaklar ve belki de çözüm sürecine ilerde ciddi faydaları olacak. Kesinlikle bir zenginliğimiz olacağını düşünüyorum."