BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,06

Hülya Avşar Kimdir?

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafından malakan curri diye çağırılırdı.Sarışın anlamına gelir.Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür.Hülya Avşar,Avşar-Pirebat kürt aşiretine mensuptur.Rivayete göre, bu aşiretin yüzyıllar önce urfa dan ardahanın hasköy ilçesine yerleştiğide söylenir. Emral Avşar kürt kökenli bir aileye mensuptur. Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği...

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi. Ailesi tarafından malakan curri diye çağırılırdı.Sarışın anlamına gelir.Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür.Hülya Avşar,Avşar-Pirebat kürt aşiretine mensuptur.Rivayete göre, bu aşiretin yüzyıllar önce urfa dan ardahanın hasköy ilçesine yerleştiğide söylenir. Emral Avşar kürt kökenli bir aileye mensuptur. 

Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışmasında birinci seçildi (1982), fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı "Haram" filmi ile kariyerine başladı. 

Hülya Avsar 1980'li yillarin sonlarindan itibaren hemen hemen bütün sinema artistleriyle yasadigi günlük iliskilerle Türkiye'de magazin gündeminden hic düsmemistir.Lakin dönemin en basarili futbolcusu evli ve 2 cocuk babasi Tanju Colak ile yasadigi yasak askla özellikle bayan hayranlari tarafindan tepkiyle karsilanmis ve yuva yikan kötü kadin olarak anilmaya baslanmistir. 

Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller,berat a vermiştir yurtiçi ve yurtdışı konserleri, 6 albüm ve bir single ile devam etti. 2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Bir Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programın yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Hülya sene kadar Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV Kanalı'nda Hülya Avşar Show'u yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır.Bu tv şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynamakta, Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır. 

Kaya Çilingiroğlu ile olan evliliğinden Zehra isminde bir kız çocuğu sahibidir. Çift 2005 yılında boşandı. Türkiye'nin en medyatik kadını tanınan Hülya Avşar yıllardır vergi rekortmeni olmaktadır. Besiktas taraftarıdır. Kaya Cilingiroglun'dan bosandiktan beri is adami Sadettin Saran ile beraber yasamaktadir. 
Annesi Emral Avşar 4 Şubat 2009'da kanserden hayatını kaybetmistir.