BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
GÜNCEL

Hulusi Akar'dan Münbiç çıkışı! 90 günlük takvimin oldukça gerisindeyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile oluşturulan 90 günlük Münbiç Yol Haritası'nın çok gerisinde kalındığını belirterek, 'Amacımız Münbiç'teki PYD/YPG ve PKK varlığına son vermek.' dedi.

NATO Karargahında düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, muhataplarına Münbiç'teki terör varlığının temizlenmesi için oluşturulan 90 günlük takvimin çok gerisinde olduğumuzu söyledi. Toplantı sonrası açıklama yapan Akar, Batman’daki terör saldırısıyla ilgili olarak "Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir” dedi. İşte Hulusi Akar'ın açıklamasından satır başları: 

HEDEFİMİZ MÜNBİÇ'TEKİ PYD VE YPG'NİN TEMİZLENMESİ... 

- ABD ile oluşturulan bir Münbiç yol haritası ve güvenlik prensipleri var.  Buna çok önem verdiğimizi, amacımızın PYD, YPG ve PKK varlığına son vermek olduğunu ifade ettik.

- Hedefimizin teröristlerin elindeki ağır silahların toplanması, yerel güvenlik ve yerel yönetim unsurlarının PYD ve YPG'den en kısa sürede temizlenmesi ve Münbiçlilerin en kısa zamanda şehirlerine dönmelerinin sağlanması olduğunu da muhataplarımıza tekraren ifade etmiş bulunuyoruz. 

90 GÜNLÜK TAKVİMİN ÇOK GERİSİNDEYİZ... 

- 54'üncüsü geçen pazar günü yapılan devriye faaliyetleri devam etmekte olup, ancak maalesef yol haritasında ilan edilen 90 günlük takvimin oldukça gerisinde bulunduğumuzu muhataplarımıza ilettik.

- Buna rağmen Münbiç yol haritasına verdiğimiz önemi tekraren bir kez daha ilan ettik. 

DEVRİYE EĞİTİMİ İÇİN İLK ABD'Lİ ASKER GRUBU GELDİ... 

- ABD'li muhataplarımızla muhtelif devriye görevlerine yönelik eğitimlerin başlaması için çalışmalarımızın devam ettiğini, ilk grup 2 Ekim'de Antep'e ulaştığını, ortak eğitimlerin tamamlanmasına müteakip başlayacağını da belirtmiş bulunuyoruz.

Sitene Ekle