BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'dan flaş darbe girişimi açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, darbe girişiminde saldırıya uğrayan Ankara Emniyeti Müdürlüğü ve Gölbaşı'ndaki Özel Harekat'ı ziyaret etti.

Orgeneral Akar, Emniyette yaptığı açıklamada "İşbirliği içine omuz omuza ülkemiz için ter döktük kan döktük. Azim ve kararlılıkla bu mücadele devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş alçakların TSK'ya sızmış teröristlerin, yılanların ülkemize verdiği zarar büyüktür. İnşallah biz bunları temizleyeceğiz. Allah bize güç verecektir. Asker polis bir bütündür. Geçmişte kalmayacağız ileri bakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için omuz omuza ülkemizin güvenliğini sağlamak için görevimize devam edeceğiz." dedi. Akar ve beraberindeki heyet hayatını kaybeden polisler için bombalanan noktaya karanfil bıraktı ve dua etti.

POLİS ASKER KARDEŞTİR

Ziyaret sonrası polislere seslenen Akar, " Görüşme sonrası Ankara Emniyeti'ndeki görevli polislere seslenen Akar, "Polis asker kardeştir. Güvenlik bir bütündür, hep birlikte omuz omuza ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak için azimle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HULUSİ AKAR VE EFKAN ALA ÖZEL HAREKAT'TA

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve İçişlri Bakanı Efkan Ala, Emniyet ziyaretinin ardından darbeciler tarafından vurulan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat'ı ziyaret etti. Efkan Ala, ziyaret sonrası yaptıpı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genelkurmay Başkanımız bu olup bitenden sonra başsağlığı dilemek için önce İçişleri Bakanlığı'na geldi, daha sonra buralara geldik. Biz milletimize yöneltilen tehditleri bertaraf etmek zorundayız. Terör operasyonundan ailelerinin yanına gelmiş özel hareket mensuplarını asker elbisesi içine girmiş teröristler şehit etti. Bunlar vatan evladı olamaz. Bunlar asker elbisesi giymiş, peygamber ocağına dahil olmuş teröristlerdir. Bunlar kardeşlerimizi şehit ettiler. Allah'tan rahmet diliyoruz, bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Burada bulunma nedenimiz Genelkurmay Başkanımızın bu elim olaydan dolayı başsağlığı dileme amacıdır. Biz her zaman birlikte çalıştık, birlikte çalışacağız. Milletimize yöneltilen tehditleri birlikte bertaraf edeceğiz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Memleket için birlikte çalışacağız."

ORG. AKAR'DAN AÇIKLAMA

Org. Hulusi Akar, ziyaretler sonrası şunları söyledi:

"Türk devleti her boyutuyla dimdik ayakta. Silahlı kuvvetler tam emir komuta içinde. Maalesef bu elim olay bize yaşatıldı. Bu ülkemize, milletimize, silahlı kuvvetlerimize bunları yaşatanlar asker elbisesi giyen yılan, çiyan, teröristlerdir. Bunlar Türk adaleti önünde cezalandırılacaklardır. Asker ve polislerimizin siyasi direktifler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler. Asker ve polis arasında fitneyi kabul etmiyoruz. İnadına birbirimize sarılacağız. Bu arkadaşlarımız doğuda güneydoğuda gözlerini kırmadan kurşunun üzerine giden arkadaşlarımızdır. Burada hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm aile bireylerine sabırlar diliyorum."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN-HULUSİ AKAR GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programına ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan'ın saat 17.30'da Genelkurmay Başkanı Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca saat 18.30'da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği kaydedildi.