BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'dan CHP'li Özel hakkında suç duyurusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP'li Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve tazminat davası açtı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu ve 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Şikayet ve tazminat davası dilekçelerinde, Özel'in, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılan ziyarete ilişkin iddiaları yanıtlanırken, "Doğrudan Abdullah Gül'ün evine gidilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi, bu görüşmede MİT Müsteşarı da bulunmamıştır. İstanbul'da bulunan askeri birliğe gidilmiş ve akabinde Abdullah Gül de ziyaret edilmiştir. Bu ziyaret olağan bir ziyaret olup, görüşmeyi yapan hiç kimse de bunun aksini iddia etmezken davalının niyet okuması ve gerçek dışı olayları gerçekmiş gibi aktarma çabası gülünçtür." ifadesi kullanıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesi ile nöbetçi Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan manevi tazminat davasının dilekçelerinde, Özel'in, Hulusi Akar'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaptığı ziyarete ilişkin "iftirada bulunduğu" ifade edildi. 

Dava dilekçesindeki Gül izahı
Gül ile Akar'ın hemşehri olmaları ve öğrencilik yıllarından tanışmaları nedeniyle uzun yıllara dayalı arkadaşlıkları bulunduğuna dikkat çekilen dilekçelerde, bu kapsamda birbirlerini ziyaret etmelerinin olağan ve doğal olduğu vurgulandı.

Dilekçelerde, "Kaldı ki doğrudan Abdullah Gül'ün evine gidilmesi gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi bu görüşmede MİT Müsteşarı da bulunmamıştır. İstanbul'da bulunan askeri birliğe gidilmiş ve akabinde Abdullah Gül de ziyaret edilmiştir. Bu ziyaret olağan bir ziyaret olup, görüşmeyi yapan hiç kimse de bunun aksini iddia etmezken davalının niyet okuması ve gerçek dışı olayları gerçekmiş gibi aktarma çabası gülünçtür." ifadelerine yer verildi. 

Özgür Özel ne dedi Hulusi Akar'a yönelik olay sözlerinin tamamı

CHP'li Özgür Özel nereli eşi kimdir işte karısıyla kızı