BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16

Hulusi Akar nereli eşi ve çocukları kimdir?

Hulusi Akar aslen nereli, kaç yaşında eşi Şule Akar ve çocukları hakkında neler biliniyor? Hulusi Akar'ın sıradışı profilini yaşamından kesitlerle biyografisini sizler için hazırladık.

Hulusi Akar aslen Kayserilidir. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile okul arkadaşı olan Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişimi en zorlu süreçte TSK'nın başındaki isimdi. İlk göreve geldiğinde ABD’deki Kurmay Koleji’nden mezun olması, NATO görevleri ve ABD Liyakat Madalyası’na layık görülmesi sebebiyle bir kesim onu Amerikancı bir kesim ise Erdoğan'cı olarak niteledi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki dirayetli tutumu onun katıksız bir vatansever olduğunu belgeledi. 

Hulusi Akar'ın eşi ve çocukları : Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar, diyetisyen. Bir oğlu, bir kızı var. Hacettepe mezunu olan kızı hekim. Chicago Üniversitesi’nde ekonomi okuyan oğlu ise İngiltere’de çalışıyor. 

Hulusi Akar'ın hayatındaki kritik an : 2006 yılında zamanı gelmesine rağmen korgeneralliğe yükselemeyen Hulusi Akar’ın kariyerindeki kırılma 2011’de bir anda farklı bir ivme kazandı. O yıl, Balyoz Davası’nın tutuklu subaylarının gölgesinde yapılan şûra öncesinde Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner istifa etmişti. Bu istifa sonrasında Akar’ın önü açıldı. Kriz sonrasında Necdet Özel’in ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldığı şûrada Akar orgeneralliğe yükseltildi. İki yıl sonra ise emekli olan Hayri Kıvrıkoğlu’nun yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi. Teamüllere göre bir orgeneralin kuvvet komutanı olması için bu rütbede dört yıl geçirmesi gerekiyor. Fakat Akar, kıdem açısından kendisinin önünde bulunan üç komutana rağmen (Yalçın Ataman, Servet Yörük, Bekir Kalyoncu) 2013 yılında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine getirildi. Bu kararın arkasında dönemin Başbakanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel vardı. 

Pentagon Madalyası : Akar, ocak ayında NATO’ya sağladığı ‘sıradışı katkılar’ gerekçesiyle Pentagon’un ‘Liyakat Lejyonu’ madalyasını aldı. Bu madalya Hulusi Akar hakkındaki en büyük tartışmalardan birini yarattı. Çünkü madalya, 2003’te Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren Albay Bill Mayville’in o dönemde komutanı olan ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno tarafından takdim edilmişti. 

15 Temmuz darbe girişimindeki duruşu : Türkiye FETÖ terör örgütünün darbe girişimine maruz kaldığında Genelkurmay başkanı olarak Hulusi Akar kritik bir rol oynadı. Darbe girişimine direnen Hulusi Akar, FETÖ örgütü tarafından elleri kelepçelenip Akıncı üssüne götürüldü. Darbe girişimi başarısız olunca kurtulan Hulusi Akar, kamuoyu önüne çıktığında boynundaki yara izi ile akıllara kazındı.

Hulusi Akar'ın askeri eğitimi : 1972 yılında Kara Harp Okulu'nu, 1973 yılında da Piyade Okulu'nu tamamladı. 1980 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1982 yılında Kara Harp Akademisi'ni tamamladıktan sonra 7. Piyade Alayı'nda karargâh bölük komutanlığı yaptı. Daha sonra 12. Piyade Tümeni Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliğinde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda istihbarat subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde plan subaylığı, Genelkurmay Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Kuvvetleri Komutan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Hulusi Akar'ın eşi Şule Akar 2017 yılındaki 30 Ağustos resepsiyonunda Kur'anı Kerim okunurken başını şalıyla kapatması ile çok konuşulmuştu. 

1998 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Tuğgeneral olarak 51. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti. Tümgeneral olarak Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2007 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti. Korgeneral olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3. Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulundu.

2011 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 yılı Ağustos ayında itibaren olmak üzere Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. 2015 yılında ise Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı olarak atandı.  Hulusi Akar 9 Temmuz 2018 tarihinde apoletlerini çıkarakak Milli Savunma Bakanı oldu. Yerine Yaşar Güler TSK'nın 30. Genelkurmay Başkanı oldu. Hulusi Akar 15 Temmuz'daki rolü sonrasında Milli Savunma bakanı oldu.