BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar MGK'da anlatmış! Çok çarpıcı vahim olay

MİT ve Genelkurmay saat 16.00'da darbeyi öğrenmelerine rağmen neden önleyemediler? İşte bu sorunun yanıtıyla ilgili çok çarpıcı ve vahim bir gerçek ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA'da iki sorunun yanıtı aranıyor. Birincisi MİT neden darbe girişiminden Cumhurbaşkanı ve Başbakanı haberdar etmedi. İkincisi ise darbe girişimini Genelkurmay saat 16.00'da öğrenmesine rağmen neden önleyemedi?

Bu iki soruya dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bunu da Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında aktardı.

BAŞBAKAN : ARADIM AMA ULAŞAMADIM

Başbakan Binali Yıldırım darbe girişiminin olduğu gece İstanbul'daydı. İstihbarat alamadığını ve o gece yaşadıklarını şöyle anlatıyor;

 -“Saat 21.00’e kadar Dolmabahçe ofisinde randevularım vardı.  Köprüyü geçerken bir hareketlilik olduğunu fark ettim. Sayın Cumhurbaşkanı’nı aradım. Kendisine ulaşan bazı bilgiler olduğunu söyledi, ‘Eve gitme’ dedi. O andan itibaren hareket halinde oldum. İlk olarak Genelkurmay Başkanı’nı aradım ama ulaşamadım. MİT Müsteşarı ile saat 23.00’e doğru görüşebildim” .

HAKAN FİDAN OYALANDI

Bakanlar istihbarat zaafı üzerinde duruyor. Bir kısmı darbe haber alındığı halde neden önlenemediğini, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kabine üyelerine neden haber verilmediğini soruyor... İşin MİT boyutunda gözler Hakan Fidan'a çevriliyor.

Darbe ihbarını Genelkurmay’a bildiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın teyit konusunda bilinçli olarak oyalandığı üzerinde duruluyor.

HULUSİ AKAR MGK'DA ANLATTI

Darbe girişimini MİT saat 16.00'da Genelkurmay'a bildirmişti. Peki Genelkurmay bu girişimi neden önleyemedi?

MGK toplantısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın söz alıp darbe gecesi yaşadığı vahim bir detayı aktarıyor. Cümlesi aynen şöyle;

-“Birliklere iletilmek üzere verdiğim talimatları fakslamak yerine yırtmışlar.”

Bu detay darbe girişiminin neden önlemediğinin de özeti oluyor.