BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hulusi Akar: Açtıkları çukurlara gömülecekler

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Münbiç konusunda Türkiye'ye verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Münbiç'te terör örgütünün çukurlar kazdığını açıklayan Akar, "Zamanı geldiğinde teröristler kazdıkları çukurlara gömülecektir" diye konuştu.

Abone ol

Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Meclis Genel Kurulu'na hitap etti. Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonları hakkında da bilgi veren Akar, Münbiç konusunda verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Hulusi Akar, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye'nin olası Suriye operasyonu hakkında bilgi verdi. ABD'nin Türkiye'ye PKK/YPG terör örgütünün Münbiç'ten çıkarılacağına dair sözler verdiğini söyleyen Akar, bu taahhütlere uyulmadığını söyledi. Söz verildiği halde bölgenin teröristlerden arındırılmadığını aksine örgütün Münbiç'te çukurlar kazdığını ifade eden Akar, "Verilen taahhütlere uyulmadığı, sözler tutulmadığı takdirde, diğer bölgelerde olduğu gibi yeri ve zamanı geldiğinde buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara gömülecektir" diye konuştu.

Akar, TSK'daki FETÖ operasyonları hakkında da bilgi verirken operasyonların FETÖ bağlantılı son personel de Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden temizleninceye kadar devam edeceğini söyledi.