BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar Abdullah Gül'e ne dedi? Bomba kulis...

Abdullah Gül'ün 'çatı adaylık' beklediği günlerde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı ziyaretle ilgili bomba bir kulis daha geldi. Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, Hulusi Akar'ın Gül'e söylediklerini köşesine taşıdı....

Abone ol

SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına "ortak aday" olarak çıkacağı iddiası henüz rafa kalkmadan önce  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaptığı ziyaretin yerde arkasını yazdı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bulunduğu görüşmeyle ilgili olarak Müderrisoğlu, "Erdoğan ve Gül'ün, ihtiyaç halinde doğrudan temasa geçmelerinin memleket için faydalı olacağına dair nezaket cümleleri kurulmuş" dedi.

AKAR SİVİL KIYAFETLE GİTTİ... Akar'ın, "sivil kıyafetle gittiği ziyarette devlet duyarlılığı ve hemşehrilik bağı arasında bir denge tutturduğunu" ileri süren Müderrisoğlu, sözlerine "İddia edildiği gibi siyaset de yapılmamış. Yeni hükümet sistemine geçiş sürecinin dikkatli yönetilmesinin ülkenin geleceği açısından değeri vurgulanmış" diye devam etti. 

İşte Okan Müderrisoğlu'nun yazısının ilgili bölümü...

Gelelim bir başka ciddi konuya...
Her ne kadar geride kalmış gibi görünse de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gerçekleşen o ziyaret, belirli mahfillerde çok speküle edilmişti. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın, Gül'le görüşmesinden bahsettiğim çok açık... Anlaşılan o ki Org. Akar, sivil kıyafetle gittiği o ziyarette devlet duyarlılığı ve hemşerilik bağı arasında bir denge tutturmuş. "O onu dedi, bu bunu dedi" üzerinden Erdoğan ile Gül arasında açılan mesafenin, bilhassa Gül tarafındaki duygusal kırılmaların, devlet meselelerinde bir kırılmaya dönüşmemesi gereğine işaret edilmiş.

DİKTE EDİCİ BİR ÜSLUP TAKINILMAMIŞ... İddia edildiği gibi siyaset de yapılmamış! Yeni hükümet sistemine geçiş sürecinin dikkatli yönetilmesinin ülkenin geleceği açısından değeri vurgulanmış. Erdoğan ve Gül'ün, ihtiyaç halinde doğrudan temasa geçmelerinin memleket için faydalı olacağına dair nezaket cümleleri kurulmuş. Olmaz ama... Dikte edici bir üslup da takınılmamış"