BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten sürpriz erken seçim hamlesi

AK Parti iktidarı Haziran 2015'te yapılması planlanan Genel Seçimleri öne çekilmesi için çalışma başlatıyor.

Abone ol

Normal takvime göre Haziran 2015'te yapılması planlanan Milletvekili Genel Seçimleri erkene alınıyor. Bayram tatili sonrası çalışmalara başlayacak olan hükümet seçimin Nisan ya da Mayıs'ta yapılması içi muhalefet partileriyle görüşecek.  

Ak Parti seçimin öne alınması için çalışma başlattı. Seçimlerin öne alınmak istenmesinin en önemli nedeni Haziran ayında önemli sınavların üst üste gelmesi. Önce TEOG ardından da Haziran ayının ikinci ve üçüncü hafta sonlarında LYS telaşı var. Seçimlerin sınavlarla aynı döneme denk gelmesi, okul binalarının kullanılmasında bir dizi sorunu beraberinde getirmesinden endişe ediliyor. 

Bir diğer gerekçe ise 'yaz tatili maratonu.' AK Parti yaz tatilinin seçimlere katılımı düşürdüğü görüşünde. Okullar kapanır kapanmaz, kimi seçmen yazlığın kimi seçmen de memleketinin yolunu tutacak. 

SANDIK GÖREVLİSİ SORUNU 

Bir diğer gerekçe de sandık görevlileri. Ak Parti'ye göre seçimin okullar kapanmadan yapılması daha sağlıklı zira sandıkların büyük bir kısmı okullara kuruluyor ve sandık görevlileri öğretmenlerden oluşuyor.

MUHALEFETE GİDİLİYOR 

ATV Haber'in haberine göre, hükümet önümüzdeki günlerde muhalefetin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Şayet muhalefetten beklenen destek gelirse seçmenin Nisan sonu yada Mayıs başında sandık başına gidilmesi için Meclis'te çalışma başlatılacak.