BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten Rıza Sarraf için ilk yorum!

ABD'de gözaltına alınan Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf'la ilgili hükümetten açıklama geldi. Sarra'la ilgili soruya yanıt veren Ömer Çelik, "Savcının tasarrufu" dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'de tutuklanan Reza Zarrap ile ilgili karar için savcının tasarrufu değerlendirmesinde bulundu. Amerika'daki bir savcının iç siyaseti dizayn edebileceğine yönelik hastalıklı bir faaliyet olduğunu söyleyen Çelik, "Yaşananları ibretle izliyorum" diye konuştu. 

Ömer Çelik AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. ABD'de tutuklanan İran asıllı iş adamı Reza Zarrap ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, özellikle sosyal medyada yer alan bir takım iddialarla ilgili hastalıklı faaliyet yorumunda bulundu. İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"İBRETLE İZLİYORUM"

"ABD'deki savcının tasarrufu, bu konuda bir değerlendirme yapacak değilim. Oradaki yetkililer de açıklama yapıyor fakat ibretle izlediğim şudur; ABD'deki bir tasarruf üzerine Türkiye'deki siyasetin nasıl dizayn edileceğine, bazı arkadaşlarımızla ilgili nasıl karşıtlık üretilebileceğine dair hastalıklı bir faaliyet var.

BİR SAVCININ TASARRUFU

Bunun dünden itibaren Türkiye'de haber ve yorum yapılma biçimine bakıldığında oradaki açıklamalarla, bir savcının tasarrufu olarak değerlendirilmesi gereken bir olay Türkiye'nin neredeyse iç siyasetini dizayn edecek bir tasarrufmuş gibi hatta aynı kişiler Türkiye-İran-ABD ilişkilerini şekillendirecek bir uluslararası ilişkiler teorisi bile buradan üretmeye kalktılar.

"HASTALIKLI BİRTAKIM MUHALİF ÇABALAR"

Maalesef herhangi bir olayı değerlendirirken nedensellik bağı olmayan ve hastalıklı birtakım muhalif çabalarla, gerçek bağından koparılmış haber ve yorumlar yapılıyor. ABD'de bir savcı böyle bir tasarrufta bulunmuş bununla ilgili benim yapacağım bir değerlendirme yok. Bunun ötesinde Türkiye'nin içiyle ilgili şeylerin gerçek olduğunu düşünmüyorum."