BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten CHP'ye provokasyon yanıtı uyanık olun!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu, Adalet Yürüyüşü'ne devam eden CHP'lilerin provokasyon iddiasına yanıt verdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İstanbul’a yaklaşırken provokasyon olacaktır duyumları geliyor' sözlerine hükümetten yanıt geldi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "CHP'nin yürüyüşü tam da 15 Temmuz arefesine gelmiştir. Zaten konsepti itibariyle İstanbul'a yaklaştıkça bazı radikal marjinal unsunları CHP bayrağının altına girerek bir takım terör örgütlerinrin provoke etmesine imkan sağlamasınlar. Aynı şekilde FETÖ'nün de bir senedir üretmeye çalıştığı darbe sever, FETÖ'cü görüşler zemin bulmasın. Bu nedenle CHP yöneticilerinden dikkatli bir şekilde davranmalarını, uyanık olmalarını istirham ediyoruz" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:

AK PARTİ YÖNETİCİSİNE SUİKAST

Bu hain saldırıda meşru siyasetin zeminini daraltmak hatta yok etmek için yapılmıştır. Meşru siyasete açıkca saldırı. Terör örgütleri hangi güçlere karşı saldırırsa saldırsın bu ülkede kazanan terör değil millet olacak. 

KIBRIS MÜZAKERELERİ

Türk toplumu garanti altına alınmadan Türkiye güvenlik ve garantiler konusunda geri adım atmayacaktır. Bu konudaki pozisyonunu değiştirmeyecektir. Haritalar ve toprak meselesi ise Türkiye'nin bu garantiler ve güvenlik konusundaki yaklaşımları çerçevesinde ele alınabilir. Burada Türkiye'nin bu tavrı, tarzı devam edecektir.

BAKANLAR KURULU'NDA NE KONUŞULDU?

Bakanlıklar tek tek 180 günlük eylem planını şu anda verdiler. Bu eylem planları olgunlaşacak ve sonuçta hükümetin bir eylem planı ortaya çıkacaktır.

CHP'NİN PROVOKASYON İDDİASI

Konsepti itibariyle İstanbul'a yaklaşırken provokasyona zemin oluşturmasınlar. Gönlümüz arzu ederdi ki bu yürüyüş FETÖ'ye, demokrasi düşmanlarına, eli kanlı terör örgütlerine karşı bir yürüyüş olsaydı. Ne yazık ki zamanlaması itibariyle birtakım terör örgütlerinin sahip çıkmasına müsait zemin oluşturması dolayısıyla da dikkatle izlenmesi gereken bir yürüyüştür. CHP'li yöneticilerin özellikle hassas davranmalarını istirham ediyoruz. Biz, devlet olarak, Türkiye'nin iç işleri, güvenlikle ilgili birimleri olarak, başından itibaren yürüyüşte herhangi bir provokasyonun olmaması için gayret sarf ediyoruz. CHP'liler de bu gayreti sarf etsinler. Terör örgütlerinin yer bulmamasını sağlamak CHP'nin boynunun borcudur. Bu kortejin içine FETÖ'nün kriptolarının sızmamasını sağlamak CHP'nin vazifesidir."