BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  EKONOMİ

Hükümetten binlerce kişiye iş müjdesi! İşte öncelik verilecek meslekler

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında öncelikli olarak eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti.

Abone ol

2018'de kamuya personel alımına ilişkin bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orta Vadeli Program (OVP) ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini söyleyen Ağbal, OVP açıklandığında rakamların net şekilde görüleceğine işaret  ederek, "Gelecek yıl öncelik öğretmen, hakim, savcı, sağlık personeli ve  araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim." dedi.

SANAL PARANIN KURALA BAĞLANMASI LAZIM

Sanal para birimi Bitcoin'e yönelik tartışmaları değerlendiren Ağbal,  teknolojinin getirdiği imkanlarla bu tür yeni ödeme sistemlerinin geliştiğini  söyledi. Ağbal, paranın tamamen sanal niteliğe bürünerek sahibinin ortadan  kalkacağının altını çizerek, şöyle devam etti:

TÜRKİYE BU GELİŞMELERİN İÇİNDE YER ALACAK

"Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden  etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama  bu alanın mutlaka  kontrol alına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da  uluslararası finans sisteminde birtakım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu için bu gelişmelerin içinde yer alacak."