BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Hükümetin Âkil İnsan'ı savcıya göre terörist

Âkil İnsanlar Heyetindeki KESK Başkanı Lami Özgen, 10 Nisan'da hâkim karşısına çıkacak ve...

Abone ol

Hükümetin hazırladığı Âkil İnsanlar Heyetin’de yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın davetlisi olarak Dolmabahçe’deki toplantıya katılan KESK Başkanı Lami Özgen, 10 Nisan’da hâkim karşısına çıkarak terör örgütü üyesi olmadığını ispatlamaya çalışacak.

Özgen, durumunu trajik olarak nitelendiriyor.

Özgen hakkında hazırlanan iddianamede akla ziyan değerlendirme iddiaları yer alıyor.

Başbakan Erdoğan, perşembe akşamı Kürt sorununun çözümünde görev alacak Âkil İnsanlar ile bir araya geldi. Âkil İnsanlar listesinde KESK Başkanı Lami Özgen de yer alıyor. ‘Terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla hakkında dava açılan Özgen ve 71 KESK üyesi 10 Nisan’da hâkim karşısına çıkacak. TMK 10. Madde ile görevli Ankara Başsavcıvekilliği’nce hazırlanan iddianamede KESK Başkanı Özgen hakkında şoke edici suçlamalar var.

SİYASİ SUÇLU GİBİ

Savcı, Özgen’e tutuklama istemiş ancak mahkeme reddetmişti. Savcı, tutuklama talebini, “Ülkemizde binlerce kez gerçekleşen terör eylemlerinin, kendilerini siyasi düşünce suçlusu gibi göstermeye çalışan kişilerin yardımıyla veya bizzat bu kişilerce işlenmiş olması (Gaziantep’te 8 sivilin şehit edildiği bombalı saldırıda KCK üyesi bir devlet memuru), diğer yandan şüphelilerin tutuksuz yargılanmaları halinde, aynı suçtan mahkûm olan şüpheli Lami Özgen’de olduğu gibi, örgütsel faaliyetlerinin aynen devam ediyor olması gerekçesiyle yargılama tutuklu yapılmalı.”

'KCK'DA DERS VERİYOR'

İddianamede KESK Başkanı Lami Özgen’in KCK/DEMEP’in başındaki sorumlu kişi olduğu iddia edilerek şöyle deniliyor: “KCK/DEMEP’in başındaki sorumlu kişi olan şüpheli Lami Özgen, daha önce aynı suçtan yargılanmış, mahkûm olmuş, temyiz yargılaması devam eden ve terör örgütünün siyaset akademisinde terör örgütü üyelerinin eğitiminde görev almış bir kişidir.”

'KESİN ÜYELER ÇÜNKÜ...'

Savcı, Özgen’in de şüpheliler arasında yer aldığı iddianamede KESK üyelerinin örgüt üyesi olduğuna ilişkin olarak ilginç deliller ortaya koymaya çalıştı. Bunlardan en dikkat çekeni, “KESK üyelilerin toplantılarında cep telefonlarını salon dışına çıkarmaları” oldu. Savcı bu davranışı örgütsel bir tavır olarak değerlendirdi.

'BU BİR TRAJEDİ'

KESK Başkanı Lami Özgen, “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay beni aradığında kendisine çok şaşırdığımı söyledim. Kendisi de ‘Niye şaşırdınız’ diye sordu. Ben de ‘Yargılandığımı biliyorsunuz, beni aramanız ilginç’ dedim. Bunun üzerine Atalay, ‘Durumunuzu bilerek aradık’ yanıtını verdi. Şimdi hem örgüt üyesi suçlamasıyla bölücü olduğum söyleniyor hem de Âkil İnsan olarak Türkiye ’nin birlik ve bütünlüğü için katkı vermem isteniyor. Bu bir trajedidir. Benim şahsımda Türkiye’nin trajedisidir.”