BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  MEDYA

Hükümete yakın gazeteciler için ağır iddia

Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, hükümete yakın gazetecilerin kendisini arayıp, tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Abone ol

Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, hükümete yakın gazetecilerin kendisini arayıp, tehdit ettiklerini ileri sürdü.

Samayolu Haber'de katıldığı programda Hükümet ile Cemaat arasındaki gerilimin medyadaki yansımalarını anlatan Arslan, bazı gazetecilerin başka gazetecileri arayıp, "hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu rapor hazırlıyor, operasyon olursa tutuklanacaksın" diye tehdit ettiğini, kendisinin de tehdit edilen gazetecilerden biri olduğunu açıkladı.

İşte Arslan'ın canlı yayında yaptığı o açıklama:

MEDYA TARİHİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ BUNLAR OLUŞTURACAK

"Medya tarihi adına yüz kızartıcı şeyler yaşanıyor. Bu dönemin ileride tarihini yazarken büyük bölümünü bunlar oluşturacak. Arayıp alenen cemaat aleyhine yayın yap, yapmazsan başına iş gelecek, başbakanlık teftiş kurulu hakkında rapor yazıyor diye iktidar medyasının isimleri gazetecileri arayıp tehdit ediliyor yazarlar. Bunlardan biri de benim. 

GAZETECİLERİ TEHDİT EDİP KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR

Safını belli etmezsen kötü şeyler yaşarsın. Bu o kadar rencide edici, rahatsız edici, yakışıksız bir hareket ki. Bir çok yazarı, muhabiri tehdit eden, sizi de operasyon yapıp alacaklar diye kara propaganda yapılıyor. Bunu yapanlar da yetkili isimler. Birisi çete dedi diye 40 kere masum insanlar çete olmaz.

KİM ADINA CASUSLUK YAPIYORMUŞUZ?

Başbakan casusluk diyor. Kim adına casusluk yaptınız diye sormak lazım. İnsanları korkutmaya, iktidarın hoşuna gitmeyen şeyler söylenmesin diye yapılan şeyler. Son HSYK kararnamesi ile camiaya ve iktidara bakışı belli isimler atandı. Bir dava açılırsa bunlar yürütecek. AK Parti kapatma davası günlerini unuttu ama gazete haberleri üzerinden yapılmış bir dava, bir ergenekon projesiydi. Bugün aynısını AK Parti yapıyor. Bunu engelleyecek bir şey yok siyaseten ama yapılırsa altı boş, sanal iddialar ile yapılırsa o sizin tarihinize kara leke olarak geçer.