BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Hükümete Sezer eleştirisi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, iktidarın, ''80 yılda yapılan borçtan fazlasını son altı yılda yaptığını'' ileri sürdü.

Abone ol Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, iktidarın, ''80 yılda yapılan borçtan fazlasını son altı yılda yaptığını'' ileri sürdü.

Sezer, partisinin Milas ilçe teşkilatındaki konuşmasında, Türkiye'nin çok zor bir süreç geçirdiğini kaydetti.

İşsizliğin ve yoksulluğun giderek arttığını öne süren Sezer, ''Türkiye'miz derin bir kaosa sürüklenmektedir. Her anlamda ülke kötüye gidiyor. Türk halkı, bu süreci tersine çevirmeye kararlı'' dedi.

Özelleştirme politikalarını eleştiren Sezer, satılan kuruşların önemli bir bölümünün ülkenin stratejik kurumları olduğunu söyledi. Sezer, ''Sıra yollarımıza, akarsularımıza geldi. Onları da pazarlamaya çalışıyorlar'' diye konuştu.

İktidarın ''80 yılda yapılan borçtan fazlasını son altı yılda yaptığını'' savunan Sezer, ''Türkiye bağımsızlığını da yok edecek bir anlayışla borca batırıldı'' dedi.

Sezer, şunları kaydetti:

''Hükümet, elektrik fiyatlarına toplamda yüzde 50'ye yakın zam yaptı. Tarlasını sulayacak çiftçi bu yükü kaldıramıyor. Sanayici kaldıramıyor. Başbakan 'Enerji yatırımı yapacağız, ama çevreciler engel oluyor' diyor. Sen hükümetsin, gereği neyse yapacaksın, ama çevreyi kirletmeye de hakkın yok. Hem çevreyi koruyabilir hem de yatırım yapabilirsin. Sinirlenip hıncını onlardan çıkarmaya kalkma. Kusura bakma çevreci de çevresini koruyor.''

AK Parti Hükümeti'nin yürüttüğü siyasetin ''toplumu böldüğünü'' öne süren Sezer, ''Bizim erkek ve kadınımız, omuz omuza, inancını da yaşar, laik demokratik Cumhuriyetini de korur, Atatürk'ünü de sever'' dedi.

Sezer, son yıllarda Türkiye'nin yeniden terörün kucağına itildiğini ileri sürerek, ''2002 yılında Türkiye'yi sıfır terörle teslim ettik. Üç yıl gibi bir sürede terörü yok ettik, ancak yeniden terörle canımız yanıyor. Irak'ın işgalinden sonra terör, teknolojiyi daha bir kullanır hale geldi. Hükümetin bunlardan haberi yok'' diye konuştu.

Sezer, konuşmasından sonra aralarında Milas Belediye Başkanı Hürol Önderin de olduğu partiye katılan 25 kişiye rozet taktı.

Sezer, daha sonra Belediye Başkanı Önder ile ilçeyi gezerek sorunlar hakkında bilgi aldı.