BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  SEÇİM

Hükümete en yakın gazeteci yazdı! AK Parti'de Erdoğan karşıtı lobi!

AK Parti'nin nabzını en yakından tutan isimlerden Abdülkadir Selvi Abdullah Gül ile Erdoğan arasındaki Köşk denklemine dair çarpıcı kulisler geçti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti kulislerine en yakın cilerden Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Erdoğan sonrası yeni Başbakan fomülleri ve Erdoğan-Abdullah Gül ilişkisine dair çarpıcı notlar paylaştı.

ABDULLAH GÜL'ÜN KIRGINLIĞI

Abdullah Gül'ün Erdoğan'ın Köşk adaylığının açıklandığı toplantıda adının anılmamasına kırıldığını yazan Selvi "Birkaç kare fotoğrafta ya da birkaç cümlede anılmak istendi mi? İnsani bir duygu. Sanıyorum bekliyordu." dedi.

ERDOĞAN AK PARTİ'Yİ KİMSEYE YEDİRMEYECEK

AK Parti'de Erdoğan sonrası için kendi hesaplarını yapan bazı çevrelerin olduğunu yazan Selvi, Başbakan'ın partiyi kimseye yedirmeyeceğini vurguladı. Selvi "Böyle bir tavırla karşılaşırsa Erdoğan çekilir mi? Bırakın küsmeyi, köşesine çekilmeyi. Bedeli ne olacaksa mücadele eder. Şu unutulmamalı, Erdoğan'ın en büyük projesi Cumhurbaşkanlığı değil, AK Parti. O nedenle kurultaya tek isimle gidilmesi, Erdoğan'ın kırmızı çizgisi." dedi.

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

ERDOĞAN VE GÜL SEÇİM SONUNA KADAR SUSACAK

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığında kritik süreçlerden biri, Pazar günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın yaptığı görüşmeydi.

45 dakika sürdü görüşme.

Başbakan'ın Huber Köşkü'nden memnun ayrıldığı söylendi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün de mutlu olduğu gözlendi.

Erdoğan ile Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı seçimi neticelenene kadar Başbakanlık konusunu açmama konusunda görüş birliğine vardığı, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra bu konuyu görüşecekleri yönünde bir mutabakat ortaya çıktı.

GÜL BİR KAÇ CÜMLE İLE ANILMAK İSTEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'la Gül mücadele ederler mi diye beklenti içinde olanlar vardı.

Hevesleri kursaklarında kaldı.

Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adaylığının ilan edildiği toplantı en dikkatli şekilde izlenen yerlerden birisi de Huber Köşkü'ydü.

Hayranlıkla izlendi.

Birkaç kare fotoğrafta ya da birkaç cümlede anılmak istendi mi? İnsani bir duygu. Sanıyorum bekliyordu.

Erdoğan gibi Gül de kendi elleriyle diktikleri 'fidan'ın bir çınara dönüşmesini izledi.

Duygulandı. Gururlandı.

ERDOĞAN GÜL REKABETİ OLACAK MI?

Gelelim güncel siyasetin en önemli sorusuna.

Başbakanlık konusunda Erdoğan-Gül mücadelesi yaşanır mı?

Bunu bekleyenler de hayal kırıklığına uğrayacak.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan buna izin vermeyecekler.

Abdullah Bey gelecek olsa, Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamdan indikten sonra bu göreve ancak Erdoğan'ın güçlü daveti üzerine ve ittifak olduğu taktirde gelecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan tek bir isim olacak ve mücadele ile değil, uzlaşmayla seçilecek.

Bu Gül olur, Davutoğlu olur, Binali Yıldırım olur.

ERDOĞAN YENİ BAŞBAKAN İÇİN KARARINI VERDİ

Kesin olan bir şey var ki, kongreye tek isimle gidilecek.

Başbakan, kafasında her şeyi netleştirmiş, etap etap uyguluyor. Kimin Başbakan olacağı konusunda kararını vermiş gözüküyor.

Erdoğan, bir yandan da Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı konusunda partisini şekillendirmeye başladı. Bunun en son ve en çarpıcı örneklerinden biri Cumhurbaşkanı adaylığının ilan edildiği toplantıydı. Şahısları değil partinin kurumsal kişiliğini ön plana çıkaran bir organizasyon yapıldı.

Toplantıdaki sinevizyon gösterisinde ve Başbakan'ın konuşmasında yeni dönemin ipuçları vardı.

Üç dönem kuralına bir kez daha kesin bir şekilde tavır koydu. Genel Başkan ve Başbakan ayrı şeklindeki geçiş dönemi formüllerine kapıyı kapattı. Gençliğe özel bir vurgu yaptı.

AK PARTİ'DE "ERDOĞAN'SIZ AK PARTİ" HESAPLARI YAPANLAR DA VAR

Sadece Erdoğan'ın stratejisi yok. Başbakanlık konusunda hesabı olanların da kendine göre bir yol haritaları var.

Buna göre; Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Başbakan konusu gündeme getirilmeyecek. Ancak seçimden hemen sonra, Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı seçildiği hatırlatarak partiyle ilgili kararları artık partiye bırakması istenecek. Partiyi kuran kadroların, partinin geleceği konusunda söz söyleme hakkı olduğu vurgulanacak.

ERDOĞAN PARTİ'Yİ KİMSEYE BIRAKMAZ

Bu ne demektir?

Pınarhisar Cezaevi'nin dört duvarı arasında AK Parti'yi kurup iktidara taşıyan ve bu hareketin lideri olan Erdoğan'a, sen çekil demektir.

Böyle bir tavırla karşılaşırsa Erdoğan çekilir mi? Bırakın küsmeyi, köşesine çekilmeyi. Bedeli ne olacaksa mücadele eder.

Şu unutulmamalı, Erdoğan'ın en büyük projesi Cumhurbaşkanlığı değil, AK Parti.

O nedenle kurultaya tek isimle gidilmesi, Erdoğan'ın kırmızı çizgisi.