BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hükümete bayraklı tepki

Bursa'da, hükümetin ulusal bütünlüğe sahip çıkmadığı öne sürülerek halka binlerce bayrak dağıtıldı.

Abone ol

Atatürk Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ellerindeki Türk bayraklarını vatandaşlara dağıtarak, 20 Mayıs'a kadar evlerine ve işyerlerine asmalarını istedi.

50 bin bayrak ve 30 bin etiket dağıtılacak kampanyanın bugünkü ayağında 11 bin bayrak dağıtıldığını söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Lütfi Kırayoğlu, karanfilden yapılmış Türk bayrağı çelengini Atatürk Anıtı'na koydu.

Kırayoğlu, "Bugün Bursalılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bütünlüğünü, bağımsızlığını yok etmek isteyen emperyalist güçlere bayrak göstermişlerdir. Bu eylemimizin amacı Bursa'dan dünyaya bayrak göstermektir. Ne yazık ki Türkiye'yi idare edenler görevlerini yapmamaktadır. Başta ulusal bütünlük olmak üzere, ulusal bağımsızlığımıza ve egemenlik şartlarını devam ettirme iddiasında olanlara görevlerini hatırlatıyoruz. Bugünden itibaren başlamak üzere, hiçbir yer bayraksız kalmamak üzere ulusal bağımsızlığımızın sembolü,
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın ertesi günü olan 20 Mayıs'a kadar
bayraklarımızı indirmeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz. Eğer Türkiye
Cumhuriyeti'ni yönetenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bütünlüğüne
sahip çıkmazlarsa, bu eylemlerimiz daha farklı devam edecek. Bu bayraklar hiç inmeyecektir. Bu bayrağı gönderden kimsenin indirmeye gücü yetmeyecektir. Bursa bugün bunu söylemiştir" diye konuştu.

Ülkü ocaklarının da katıldığı bayraklı protestoda, "Şehitlerin bedeli, Apo iti ölmeli", "İmralı Apo'ya mezar olacak", "Apo'nun ipini ülkücüler çekecek", "Bayrak inmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı.