BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Hükümet sözcüsü travestiyle

İtalya'da Romano Prodi’nin hükümeti zor durumda. Paparazzi Corona'nın çektiği fotoğraflar ülkeyi karıştırdı.

Abone ol

Geçen hafta İtalya’da patlak veren şantaj skandalı, hükümeti sarsacak fotoğrafların dün tüm İtalyan gazetelerinde yayınlanmasıyla yeni bir boyut kazandı. Başbakan Romano Prodi’nin sağ kolu ve hükümet sözcüsü Silvio Sircana’yı bir travesti ile pazarlık yaparken görüntüleyen şantajcı paparazzi Fabrizio Corona’nın fotoğrafları koalisyon hükümetini düşürebilir.

Başbakan Romano Prodi’nin sağ kolu, hükümet sözcüsü Silvio Sircana’yı bir travestiyle pazarlık ederken görüntüleyen şantajcı paparazzi Fabrizio Corona, tutuklandı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Paparazzi Corona, sorgulamasında fotoğrafı "Oggi" dergisine 500 bin euroya sattığını itiraf etti. Başbakan Prodi’nin sağ kolu Silvio Sircana, fotoğrafının çekildiğini öğrenince sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Muhalefet fotoğrafın yayınlanmasını isterken Başbakan Prodi, eleştirileri göğüsleyerek böyle bir fotoğrafın olmadığına kamuoyunu inandırmaya çalıştı.

BÜTÜN GAZETELERDE
Ancak dün bütün gazetelerin birinci sayfasında Silvio Sircana’nın kaldırımdaki tarvestiyle pazarlık ederken çekilmiş fotoğrafı, birinci sayfalarda yer aldı. Başbakan Romano Prodi, sağ kolu ve hükümet sözcüsünün bu nedenle istifa etmeyeceğini söylerken olayın kahramanı da "O aptallık dolu geceden sonra yaşantım değişti. Ama bir insan, bir hatadan dolayı çarmıha gerilmez. Haber olmayan bir haber için istifa etmeyeceğim" dedi.

Reha Erus-Hürriyet