BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Hükumet, Necdet Özel'i bırakmıyor!

Genelkurmay Başkanı Özel’in istifa edeceği iddiasına karşılık Hükümet, 2017'ye kadar TSK'nın üst düzey kadrosu ile çalışmak istiyor.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, görev süresinin dolmasını beklemeden YAŞ öncesi istifa edeceği iddiası, tartışmalara neden oldu.

Bu iddia, hem hükümet hem de Genelkurmay cephesince yalanlanırken, GATA'da zona tedavisi olan Orgeneral Necdet Özel de görevine döndü.

Gazeteport'un haberine göre, hükümet olağanüstü bir gelişme yaşanmaması durumunda 2017'ye kadar TSK'nın bugünkü mevcut üst düzey kadrosu ile çalışmaya devam etmek istiyor. Bir süre önce TBMM'de benimsenen yasa da buna imkan tanıyor. Kanun ile, Genelkurmay Başkanının 4, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının da 2 yıl olan görev sürelerinin, istenirse yaş haddine kadar uzatma imkanı getirildi.

Bu durumda görev süresi 2015'de sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu'nun görevi, yaş haddine takılmadıkları için 2017'ye kadar uzatılabilecek.

6 YILLIK BAŞKAN Teamüllere göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in 2015'de emekli olması ve yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Akar'ın gelmesi gerekiyor. Ancak Özel'in yaşı tuttuğu için görev süresi 2 yıl daha uzatılabilecek. Böylelikle 2011'de göreve gelen Özel, Genelkurmay Başkanlığı görevinde 4 yıl yerine, 6 yıl kalabilecek.

Kara Kuvvetleri Komutanı Akar da yaşa takılmadığı için, görev süresi bu kanun ile 2 yıl uzatılabilecek. Böylelikle en geç 2017'de Genelkurmay Başkanı olabilecek. Bu isimlerden sonra göreve gelecek Kuvvet Komutanları için de, 65 yaşına kadar temdit ve aynı prosedür mümkün olabilecek. Eski yasada kuvvet komutanları için sadece bir yıllık temdit mümkün bulunuyordu.