BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44
HABER /  GÜNCEL

'Hükümet kuruluncaya kadar, seksi boykot edin'

Tam 241 gündür hükümetsiz olan Belçika'da, bir kadın senatör, tüm milletvekili, senatör ve siyasetçi eşlerine, hükümet kuruluncaya kadar cinsel ilişki grevine gitme çağrısında bulundu.

Abone ol

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, tam 241 gündür hükümet kurulamayan Belçika'da, Sosyalist Senatör Marleen Temmerman "Yeni bir hükümet Kraliyet Sarayının önünde fotoğraf çektirinceye kadar, cinsel ilişkiye girmeyin." dedi.

Dünyada, bir hükümetin kurulamaması alanındaki rekor, 249 gün.

Belçika'da geçen yılın Mayıs'ında yapılan erken seçimlerden bu yana, Flaman ve Valon bölgelerini temsil eden partiler arasında doğan derin ayrılıklar yüzünden hükümet kurulamıyor.

Daily Telegraph gazetesinin haberinde, "milletvekili, senatör ve siyasetçilerle yataklarını paylaşan kişileri, hükümet kurma çıkmazı son buluncaya dek, 'bacaklarını açmamaya' çağıran Belçikalı Senatör Temmerman, 2009 yılında Kenya'da yapılan benzer bir grevi hatırlattı." deniyor.

Söz konusu olayda, Kenya'daki kadın hareketleri, cumhurbaşkanıyla başbakan arasındaki anlaşmazlığın ülkeyi kargaşa ortamına sürüklemesi tehlikesi karşısında, "genel seks grevi" çağrısında bulunmuşlardı.

Senatör Temmerman, "Kenya'da siyasi çözüm bulunmasını sağlamak için seks grevine gitmeyi kararlaştırdılar ve cumhurbaşkanı ile başbakanın eşlerini de bu boykota katılmaya çağırdılar. Hatta Kenyalı fahişelere de, dayanışma gösterip bu greve katılırlarsa, tazminat ödeneceğini bildirdiler. Grevin sonuçları bilimsel olarak kanıtlanmadı ama, tam bir hafta sonra, Kenya'da istikrarlı bir yönetim oluştu." dedi.

Ancak Daily Telegraph'ın haberine göre,Hristiyan Demokrat Senatör Catherine Fonck çağrıyı reddetti ve "Ben seks grevine katılmak istemiyorum. Siyasetçilerin işi grev değil, ülkeyi tahrik etmek, canlandırmaktır." dedi.