BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  GÜNCEL

Hükümet İmralı’ya yeni bir heyet mi gönderecek?

Çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Buldan, hükümetin İmralı’ya yeni bir heyet gönderebileceğini söyledi.

Abone ol

HDP İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Buldan, hükümetin İmralı’ya yeni bir heyet gönderebileceğini belirterek, “Öcalan’ın bizim dışımızda farklı bir heyeti kabul edeceğini düşünmüyorum” dedi.

İMC TV’de yayınlanan Gündem Seçim programına katılan HDP Iğdır Milletvekili ve HDP İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Pervin Buldan, Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulunan Buldan, hükümetin İmralı’ya yeni bir heyet gönderebileceğini, hükümetin belirleyeceği isimlerin büyük sıkıntı yaratacağını söyledi. Buldan, “Sayın Öcalan’ın bizim dışımızda farklı bir heyeti kabul edeceğini düşünmüyorum” dedi.

‘AKP kendi Kürtleriyle süreci ilerletmeye çalışıyor’

Buldan, isim vermeden AK Parti Mardin milletvekili adayı Orhan Miroğlu, AK Parti Mersin milletvekili adayı Muhsin Kızılkaya, AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı Mehmet Metiner ve AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı Hüseyin Yayman’ı kastederek “AKP kendi Kürtleriyle süreci ilerletmeye çalışıyor” dedi.

‘7 Haziran’dan sonra süreç yeni bir ivme kazanabilir’

Hükümetin gündeminde çözüm sürecinin olmadığını ifade eden Buldan, “Barış ve müzakere süreci AKP tarafından rafa kaldırıldı. Sürecin barış sürecine evrilmesi hayati önem taşıyor. Süreç donma noktasında fakat, 7 Haziran’dan sonra yeni bir ivme kazanabilir” dedi.

‘HDP’nin hala baraj sorunu var’

Buldan, 7 Haziran seçimlerine ilişkin de, “Şu an HDP’nin baraj sorunu yok diyemiyoruz maalesef. Bıçak sırtında olan bir oranla karşı karşıyayız” dedi.