BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Hükümet dış politikada iflas etti

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türk jetlerinin sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürmesini ilişkin, "Dış politikada hüküme...

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türk jetlerinin sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürmesini ilişkin, "Dış politikada hükümet iflas eti. Herkesten önce daldı boş havuza. Şimdi bir şeyi bahane edip bir şeyler yapmak istiyor, tek başına da yapamıyor" dedi.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Öcalan’ın, müzakerelerin daha nitelikli ve daha yeni bir formatla yürütülmesine yönelik açıklamalarına ilişkin soruları cevaplandıran Altan Tan, “İmralı’daki mektuplar devlet eliyle bize teslim ediliyor, biz bunu alıp Kandil’e götürüyoruz, kandilin cevabını bunlara getiriyoruz. Peki müzakere nedir? Müzakere bir şeyi karşılıklı konuşmak, artısın eksisini ortaya koymak ve bundan bir sonuç çıkartmaktır. Şuan zaten fiilen böyle bir müzakere var. Adı konulsa da konulmasa da, imza altına alınsa da alınmasa da belli protokoller var. Bunun daha kitabına uygun, daha demokratik, daha şeffaf olması lazım. Devlete yakışan, ne yapıyorsak bunu kanuna, yönetmeliğe yaşaya, protokole, arşive , belgeye bağla diyoruz. Ben kendi bildiğim gibi böyle giderim diyorsan bu aşiret devleti dediğin, çete devleti dediğin dünyada örnekleri olan yapılan uygulamalarıdır. Bir de demokrasinin en büyük özelliği, kamuoyunun bilgisi dışında bir şey yapılmaz, yapamazsın. Demokrasiyle diktatörlüğün farkı bu. ‘Ben yaparım, bunlar devlet sırrıdır.’ Yahu her şey devlet sırrı olur mu?” diye konuştu.
Türk jetleri tarafından sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine yönelik sorulara cevap veren Tan, “Dış politikada hükümet iflas eti. Herkesten önce daldı boş havuza. Şimdi bir şeyi bahane edip bir şeyler yapmak istiyor, tek başına da yapamıyor. Kamuoyunun gazını almak için yapılan hareketler bunlar" ifadelerini kullandı.
(İHA)