BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

Hükümet çözüm sürecini askıya aldı

Hükümet, 6-7 Ekim olayları ile Yüksekova ve Diyarbakır'da yaşanan saldırılar üzerine çözüm sürecini dondurma kararı aldı.

Abone ol
PKK'nın ardarda düzenlediği hain saldırılar hükümeti harekete geçirdi. HDP'nin 1 Kasım'daki eylem çağrısıyla başlayan süreçle birlikte hükümet te çözüm süreciyle ilgili atılacak adımların dondurulması kararı aldı. Pervin Buldan ise, "Diyaloğun devam etmesi yönünde isteğimiz ve talebimiz var, yakında çağrı yapacağız" dedi. 
 
Hükümet, 6-7 Ekim olayları, Yüksekova ve Diyabakır'dan gelen şehit haberleri ile HDP'nin 1 Kasım eylem çağrısı, atılacak adımların dondurulmasına neden oldu. Hükümet, süreçte bekleme politikasını yürürlüğe koydu. İmralı ile de HDP ile de temas durduruldu.

PERVİN BULDAN: RANDEVU İSTEMEDİK
 
CNN TÜRK'e konuşan Pervin Buldan, "Henüz bir randevu talebinde bulunmadık. İstemedik ki randevuyu reddetsinler. Diyaloğun devam etmesi yönünde isteğimiz ve talebimiz var tabii ki. Basın toplantısıyla açıklayacaktık fakat Karaman'daki olay nedeniyle erteledik. Sonrasında bu çağrımızı dile getireceğiz" dedi.
 
Buldan, hükümetin diyaloğu dondurma kararını HDP cephesinden gelen bazı açıklamalara ve sonrasında yaşanan polemiklere bağladı.