BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  GÜNCEL

Hükümet cemaat operasyonu için ne dedi?

Sabah saatlerinde 13 ilde yapılan operasyona hem hükümet kanadından hem de muhalefet kanadından ilk tepkiler gelmeye başladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (Konsiad) üyeleri ve Trakyalı iş adamlarının Keşan ilçesinde düzenlenen toplantısında, gazetelerin operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

SONUCUNU GÖRECEĞİZ

Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi.

YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalımG" diye konuştu.

YAŞANAN SÜREÇ DARBE SÜRECİDİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a hareketi öncesi havalimanında medyaya yönelik operasyonu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Şu anda yaşadığımız süreç sağlıklı bir demokraside yaşadığımız bir süreç değildir. Yaşanan süreç bir darbe sürecidir. Mazlumun kimliği adresi sorulmaz. Mazlum her zaman her daim mazlumdur. Biz her zaman mazlumun yanında olacağız. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Sabahın köründe gazetecilerin gözaltına alınması, gazetelere baskın yapılması, televizyon kanallarına baskın yapılması kabul edeceğimiz bir uygulama değildir.”