BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  GÜNCEL

Hugo Chavez ameliyat oldu

Kanser tedavisi gören Venezuela liderinin Havana'da yeniden ameliyat olduğu ve alt karın bölgesinde belirlenen kitlenin alındığı bildirildi.

Abone ol

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in Küba'da ameliyat olduğu bildirildi.

Venezuela Başkan Yardımcısı Elias Jaua, kanser tedavisi gören Chavez'în alt karın bölgesinde bulunan bir kitlenin başarılı bir operasyonla alındığını açıkladı.

57 yaşındaki Chavez, kanser tümörünün temizlenmesi amacıyla daha önce de iki kez ameliyat olmuştu.

Chavez'in rahatsızlığının ne olduğu resmen açıklanmış deği. Bu durum da sağlığının aslında resmen kabul edilenden daha kötü olduğuna ilişkin spekülasyonlara neden oluyor.

Jaua'nın ameliyatın başarılı geçtiğini açıklamasını yaptığı parlamentoda haber alkışlarla karşılanırken, aynı zamanda Chavez'in vekili olan Jaua, tümörün kötü huylu olup olmadığı ya da Chavez'in ülkeye ne zaman geri döneceği konusunda bilgi vermedi.

Hugo Chavez geçen hafta yeni belirlenen kitlenin yine aynı bölgede ve büyük olasılıkla kötü huylu olduğunu açıklamıştı.

13 yıldır Venezuela'yı yöneten Chavez, Ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacak.

Venezuela lideri televizyonda yaptığı açıklamada, "Havana’daki muayenede, tümörün alındığı bölgede yeni bir doku bozukluğu belirlediler. Kanser diğer organlara sıçramamış. Yeni kitle yaklaşık 2 santimetre büyüklüğünde ve açıkça görülebiliyor" dedi.

Hugo Chavez'in açıklaması, basında 'acil tıbbî müdahale için Küba'ya gittiği' yönündeki haberlerin ardından geldi.

Geçen yıl Haziran ayında ameliyat olan Chavez operasyonun ardından kemoterapi tedavisi de görmüştü. Venezuela lideri, Ekim ayında kanserden kurtulduğunu açıklamıştı.

Devlet Başkanlığı seçimlerinde Chavez'in rakibi Henrique Capriles Radonski, Chavez'in uzun bir ömür sürmesini dilediğini açıklamış ve "Uzun yaşasın ki Venezuela'nın nasıl değiştiğini görsün" demişti.