BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

HÜDAPAR'dan flaş açıklama 'Tehlike devam ediyor'

HÜDAPAr Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DBP ile aralarındaki gerginliğin henüz bitmediğine ve daha da tehlikeli bir hal alabileceğine vurgu yaptı.

Abone ol

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ve DBP arasında 6-7 Ekim olaylarının ardından yaşanan gerginlikte son durumu HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu flaş bir açıklamayla özetledi. Yapıcıoğlu, olumsuz açıklamasıyla gerginliğin henüz bitmediğinin ve daha da şiddetlenebilme ihtimali olduğunun altını çizdi.

6-7 Ekim olaylarından sonra DBP ile HÜDAPAR arasında yaşanan gerginliğin sona ermediğini belirten Yapıcıoğlu, Tehlike halen devam ediyor” dedi.

hudapar.jpg "CİNAYETLER BİR SOYKIRIM"

 Diyarbakır’da bugün bir basın toplantısı düzenleyen Zekeriya Yapıcıoğlu, 6-7 Ekim ve sonrasında gelişen olaylarda 16 üyelerinin öldürüldüğünü belirterek, cinayetleri “soykırım” olarak nitelendirdi.

"SALDIRIYI ÖNGÖREMEDİK"

Rudaw'ın yer verdiği habere göre, HDP yetkililerinin olaylardan sonra “HÜDA-PAR’a saldırı olabileceğini öngörememiştik” açıklamalarının inandırıcı olmadığını söyleyen Yapıcıoğlu, benzer olayların yaşanması tehlikesinin halen devam ettiğini savundu.

HÜDAPAR'IN ÇÖZÜM SÜRECİNE BAKIŞI

Yapıcıoğlu, “çözüm süreci” ile ilgili görüşlerini de paylaştı. HÜDAPAR’ın Kürt meselesinin çözümü ve PKK’nin silah bırakmasını desteklediğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"KERVAN YOLDA DİZİLİR" MANTIĞI...

“Süreç boyunca yaşananlar hükümetin Kürt meselesini çözmek için bir stratejisinin ve yol haritasının olmadığını göstermiştir. Kervan yolda dizilir mantığıyla hareket edilmektedir. Bu nedenle yaşanan her gelişmeden etkilenmeye açıktır.”

Kürtler’in temel hak ve hürriyetlerinin pazarlık konusu yapılamayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"SİLAH BIRAKILSA DA BIRAKILMASA DA..."

“PKK’nin silah bırakması veya silahlı unsurların ülke dışına çıkması şartına bağlanması yanlıştır. Silah bırakılsa da, bırakılmasa da gasp edilmiş haklar derhal iade edilmelidir. Kürtler’in talepleri bellidir. Hükümet derhal bu taleplerden hangilerini makul gördüğünü, hangilerini karşılamayacağını, haklı bulduğu talepleri de nasıl bir takvime bağlayacağını ilan etmelidir.”