BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

HÜDA-PAR üyeleri Cizre'deki dehşet dolu anları anlattı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda saldırıya uğrayan HÜDA-PAR üyeleri, yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyelerince evi ateşe verilen Şemsettin Gözüngü (32), olay sırasında komşunun evinde misafirlikte olduğunu belirterek, "Evimi uzun namlulu silahla taradıktan sonra camını kırdıkları pencereden içeri molotofkokteyli attılar" dedi.

DUVARI KIRARAK KURTULDULAR

Cep telefonuyla ulaştığı eşini 2 yaşındaki çocuğu Uğur ile banyoya sığınması için yönlendirdiğini kaydeden Gözüngü, şöyle konuştu: "Bu sırada kapıyı kırıp içeri giren saldırganlar, evimizi oda oda ateşe verdi. Evimizin banyosu misafirlikte olduğum evin tarafında yer alıyordu. Eşimi ve çocuğunu kurtarmak için arkadaşlarla dış taraftan duvarı kırıp, onları dışarı çıkardık. Eğer duvarı kırmasaydık hamile eşim ve çocuğum yanacaktı"

ev.20141229072620.jpg
YERE UZANARAK KURTULABİLDİK

Halis Gözüngü (35) ise saat 03.00'te eşi ve 4 çocuğuyla uyuduğu sırada evine silahlı saldırı yapıldığını vurgulayarak, şunları anlattı: "Çocuklar yerde yattığı için hemen onların yanına uzandık. Evimizi delik deşik ettiler, kafamızı yerden kaldıramıyorduk. Yere uzanarak kurtulabildik. Çok ağır silahlar kullandılar. Saldırı sırasında mutfakta yangın çıktı. Kardeşim ile yangını söndürdük. Eğer söndürmeseydik evimizde büyük bir yangın çıkacaktı. Allah'ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük."

Osman Gözüngü (44) de saldırı nedeniyle aracının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

duvar.20141229072631.jpg

EVLERDEKİ HASAR ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Nur Mahallesi'nde HÜDA-PAR'a üye bazı kişilerin evlerine uzun namlulu silahla düzenlenen saldırının boyutu ortaya çıktı.

Saldırı nedeniyle bazı evlerde büyük hasar oluştuğu görüldü.

Saldırıda ateşe verilen 2 ev ile silahla taranan 10'u aşkın evdeki hasar, yaşanan olayın vahametini gözler önüne serdi.